Jõuluhõngulised makroonid

Kaunist I advendi õhtut kõigile! Otsustasin, et tänavu võib I advendi puhul juba jõuluteemalise postituse teha küll. Kuigi ma olen see inimene, kelle jõulutunne saabub nii umbes jõulude ajal ja sellele eelnev jõuluhullus (eriti kauplustes) pigem ärritab, kui teeb hinge soojaks. Tänavu on see mul aga ainukeseks advendiks, mille veedan Eestis, ja seetõttu ei tundu jõulukinkidest rääkimine absoluutselt kohatu. Olgem ausad – igasugune oma kätega tehtud kingitus, olgu see siis söödav või joodav, on tõeliselt hinge soojendav!

 

DSC04216

 

Rääkides hinge soojendamisest.. eelmisel aastal soovitasin teha kingina näiteks granaatõuna džinni (mitte, et ma nüüd oskaks pildistada, aga.. APPI, kas ma tõesti postitasin eelmisel aastal selliseid pilte?), mida tegin ise nii vanematele kui ka vanavanematele ning sain ka mitmelt inimeselt tagasisidet, et tegemist väga hea retseptiga. Lisaks jäätisemaitselised laastud, mis on absurdselt lihtsalt valmivad ja kaunilt pidulikud. Viimasena veel kahed maiustused, mis leidsid tee nii mõnda minu tehtud kingikotti.

Tõele au andes tegin need postitused eelmisel aastal vahetult enne jõule ja need soovitused jäid tookord vast üsna hiljaks 😀 Nii ma siis tänavu olen tubli ja meenutan neid teile juba varakult. Gini saab kohe mitu nädalat ette teha ja vähendada sellega jõuludele eelnevat stressi (kuidas inimestel üldse tekib kinkide tegemisel stress??? See on ju tõeline rõõm!).

 

DSC04249

Tegelikult ei olnud mul üldse plaanis täna kingitusi teha.. aga kuna kallis sõbranna keeldus minu tehtud piparkoogitainast tasuta vastu võtmast, siis pidin ju vähe kavalam olema… 🙂

 

Tänavu soovitan aga hoopis katsetada makroonidega 🙂 Kuna tänavu olen ma näinud niiiii palju nõnda ilusasti kaunistatud piparkooke, siis mõtlesin, et miks mitte makroone samamoodi kaunistada? Kui, siis ainult seetõttu, et iga makroon võtab sigapalju aega. Ise olen tulemusega väga rahul. St enesearmastusega on mul jätkuvalt kõik hästi.

 

DSC04221

 

Jõuluhõngulised makroonid

 

Makroonid vastavalt oma eelistatud retseptile – Itaalia (soovitan kasutada eelkõige), Prantsuse või Šveitsi. Mandlijahu asemel kasutada retseptis jahvatatud metspähkleid (müügil näiteks Selverites 80 g pakkidena).

 

Täidis

200 g valget šokolaadi

1-1,5 tl piparkoogimaitseainet

0,5 tl vanilliseemnepastat

100 g mascarponet

1 apelsini mahl ja koor

Paar peotäit pohli

 

Glasuur

1 muna

Ca 200 g tuhksuhkrut

1-2 sl sidrunimahla

 

Esimesena valmista täidis. Pigista apelsinist välja mahl ja lõika kartulikoorimisnoaga koorest suured viilud. Pane potti ja kuumuta keemiseni. Lase apelsinimahlal podiseda tasasel tulel 10-15 minutit, et saaks tummisema siirupi.

Sulata vesivannil valge šokolaad, lisa piparkoogimaitseaine ja vanilliseemnepasta. Tõsta pott vesivannilt ja sega juurde mascarpone ning apelsinisiirup (koor jäta välja). Valmis kreem pane kohe pritsikotti ning jäta külmkappi tahenema.

Valmista makroonid vastavalt oma valitud retseptile.

Jahtunud makroonide poolikutele pane peale täidis ja täidise peale nii 4-5 pohla makrooni kohta.

Glasuuri jaoks vahusta munavalge, sega juurde tuhksuhkur ning sidrunimahl (kuni saad hapukooretaolise massi). Pane mass pritsikotti ja kaunista makroone vastavalt oma soovile ja fantaasiale!

 

DSC04209

 

 

 

 

 

 

Share Button
2 Comments