Vastlakuklid

Kas tõesti vajab internetimaailm veel üht tavalist vastlakuklite retsepti? Sellal kui teised blogijad nuputavad, kuidas teha paleo, vegan, lchf või üldse kõige vabasid kukleid.. 🙂

DSC05009Kuna tainas on hästi pehme, siis vormi just kõige paremini ei hoia.

Tõele au andes ei kavatsenudki ma kuklite retsepti blogisse panna, sest ise tegin neid alles esimest korda elus. Millegipärast ei ole meie peres kuklite küpsetamise traditsiooni. Aga mulle väga meeldis taina retsept, mida esmakordselt kasutasin ja panen ta ikka omapoolsete muudatustega siia retseptikogusse kirja. Üks hea inimene (Tänan, Karima!) jagas oma lehel venekeelset retsepti tainast, mis pidavat olema nagu udusulg. Päris udusulg see tainas küll ei olnud, aga väga pehme oli sellegipoolest! Niisiis seda saab kasutada ka teiste küpsetiste tegemisel. Kui soovite teha soolaseid pirukaid, siis vähendage suhkru kogust ja lisage rohkem soola.

Seega suhtugem sellesse postitusse hoopis kui taina retsepti, mitte järjekordsete vastlakukli retsepti, jagamisse.

DSC05006

 

Vastlakuklid

15 tk

3 dl keefirit

100 g võid

25 g pärmi

0,5 tl soola

3 sl suhkrut

7-8 dl jahu

Kardemoni

Määrimiseks – 1 munakollane

Peale – vahukoort (ja soovi korral Mascarponet) ja hapukat moosi

Sulata või ja jäta ootele.

Pane keefir potti ning soojenda tasasel tulel, kuni keefir on käesoe. Sega suures kausis pärm suhkruga. Lisa käesoe keefir. Seejärel lisa pool jahukogusest ja sool. Nüüd lisa jahtunud või ja seejärel jätka jahu lisamist järk-järgult. Pärmitainast tasub alati pikalt ja korralikult sõtkuda, kuni tainas lööb kätest ja kausist lahti. Valmis tainas kata rätikuga ja pane sooja kohta ca 45 minutiks kerkima.

Nüüd vormi kuklid. Selleks murra natuke tainast, nii muna suurune tükk ja pane jahusele lauale. Pane peopesa kukli peale ja tee kukli kohal väikeseid tugevaid ringe, samal ajal kuklit kergelt surudes). Valmis kukkel aseta võiga määritud ahjuplaadile ja lase veel kerkida.

Määri kuklid pealt munakollasega ja küpseta 200-220 kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni kuklid muutuvad kaunilt kuldseks.

Lase köögirätiku all täielikult jahtuda ja seejärel lõika kuklitelt tükk pealt ära, täida moosi ja vahukoorega ja pane äralõigatud tükike õrnalt peale.

PS! Kui tahad teada, kuidas ma kukleid teen ja milliseid täidiseid kasutan, siis vaata veebikoolituselt Toidukunsti Stuudios.

Share Button
73 Comments