Küpsisekook piparkookide ja pohladega

Õige jõuluhõnguline küpsisekook sai seekord väikese hilinemisega. Samas, aknast välja vaadates tundub ilm ka palju jõulupärasem, kui ta oli seda jõulude ajal..

Tegelikult sain sarnast kooki Pärnus Supelsakstes ja see nii-nii-nii väga maitses mulle, et koju tagasi tulles kukkusin pea esimese asjana nende kooki kopeerima. See käis küll kahtlaselt lihtsalt – 6 koostisosa ja maksimum 15 minutit. Ei mäleta, et ma nii lihtsat koogiretsepti siin üldse jaganud oleksin.

 

Gingerbread cake

 

Aga üldiselt on mul täna niisama lobisemise tuju.

Teate, mul hakkas siin aasta lõpus rasedus kohale jõudma 😛 Kuidagi raskeks muutus olek, käed läksid turse (lisaks sellele, et ma juba mitu kuud olen bigfoot), laps surus kopsudele ja suskis varvastega roiete alt. Ma olin terve aastavahetuse nagu häda ja viletsus ühesõnaga. Samas, mul on vaid kolm nädalat veel jäänud, ehk oli ka aeg virisevaks rasedaks muutuda. Sain oma keha vihjetest aru, et nüüd on see hetk käes, kui ma pean puhkama hakkama. Kuigi infoallikaid ja muidu targutajaid on mu ümber oi kui palju, siis olen raseduse osas kuulanud vaid arstide, ämmaka ja iseenda keha sõna. Seni on toiminud.

Ja siiiiis… Veetsime me uue aasta alguse abikaasaga Hedon SPA hotellis. Tavaliselt spaapuhkused kipuvad alati jube lühikeseks jääma – eks neid saab ju vaid nädalavahetuseti ette võetud ning saabudes kohale hakkad mõtlema, kuidas ja millal koju sõitma pead. Kuna ma aga olen nüüdsest koduperenaine (höhö, esimene kord ma küll solvusin, kui abikaasa mind niimoodi nimetas), siis saime endale päris puhkust lubada. Võtsime aga lisaks paketile mõne lisaöö ja veetsime nii mõnegi päeva muretult logeledes. See logelemine tuli minu jaoks nii õigel ajal. Jõud on jälle tagasi, tursed kadunud (seda eelkõige tänu korralikule toitumisele arvatavasti) ja nagu ei tahagi enam üldse viriseda 🙂 Laps ikka taob roideid ja surub kopsu, aga noh, seda parandab vaid… sünnitus. Nii et las ta siis rahus surub, ma ei ole sünnituseks veel valmis. Kas keegi üldse kunagi on? Peale ühe tsiki, kes perekooli loengus jõudis umbes viis korda öelda, et ta MINDSET on selline, et ta on valmis ja tal läheb kõik hästi ja tal tuleb aktiivsünnitus, sest et… ta mindset on selline, saate aru.

 

Igasuguse puhkuse parim osa ühele koduperenaisele on kindlasti see, et ei pea tegelema kodu ega toiduga. Ahhhh, kui hea oli iga õhtu süüa restoranides või kohvikutes. Kusjuures enda arust olen ma vähe Pärnus käinud (Pärnu rannas päevitamas vaid üldse kaks korda elus), siis millegipärast seal ringi jalutades orienteerusin söögikohtade järgi.. Supelsaksad, Postipoiss, Mahedik, Sõõrikukohvik, Kalamajakas.. Vaieldamatu lemmik Pärnus on ikka Supelsaksad, mis meenutab mu lemmikut Kohalikku. Kusjuures kui ma abikaasa sinna viisin, siis ta juba maja nähes küsis, kas see on nagu Pärnu versioon Kohalikust.. 😀 Ainult mul tekkis selle peale küsimus, kuidas on võimalik, et ma olen seal kohas nii palju söömas käinud, aga mu abikaasa pole kordagi.. hmm.. Hedoni mõlemas restoranis sõime loomulikult ka. Ei tea, kas asi on mu arenemata maitsemeeles, aga grill-restoran Akordi korralik lambakebab jättis palju sügavama mulje, kui fine dining Raimond restorani viiekäiguline õhtusöök.. millel ka ei olnud otseselt midagi viga, lihtsalt, nagu ikka, kõrge hind tekitab teatud ootused. Sealhulgas krõbe pardinahk ja lisaks ma ei ootaks sellises restoranis magustoidutaldrikult kohata toorest kivikõva haput ploomi. Kusjuures kokad on neil restoranidel samad ja Akordi magustoidus oli suudetud küll banaani ja ananassi küpsetada.. 😀 Ahh, okei, mis ma targutan. Suurim rõõm oli see, et ma ei pidanud ise süüa tegema ja väga head maitseelamused olid vaid boonuseks.

Täna taas kodus olles olen igal juhul taas endine mina! Hommikul Selveri kullerit oodates jõudsin ära pesta vanni ja külmkapi sisu, haiglakott on suuremalt jaolt pakitud ja puljong rassolniku (haaa, mida fotot!) jaoks podiseb pliidil. Lobisen natuke teiega ja siis lähen aga jalutama. Ei ole olemas kehva ilma, on vaid kehv riietus! Kuigi külmunud Selveri kuller soovitas mul heaga kodus püsida.. siis pool tunnikest kannatab ju ikka jalutada, eks?

 

dsc09786

 

Küpsisekook piparkookide ja pohladega

18-20 cm

 

400 g õhukesi piparkooke

400 g toorjuustu

300 g vanilje kohupiimapastat

200 g vahukoort

200 g pohli

100 g suhkrut

 

Purusta küpsised. Vahusta toorjuust kohupiimapasta, vahukoore ja suhkruga tugevaks kreemiks. Pane purustatud küpsised, kreem ja pohlad kihiti koogivormi (mul on 18 cm vorm ja sain kõiki 5 kihti). Tõsta kook külmkappi vähemalt üleöö.

 

Gingerbread cake

Share Button
6 Comments