Piparmündimaitseline juustukook

Täna sai minu blogi aastaseks!!! Ise tunnen, nagu oleks terve elu bloginud, kuigi vaid aasta on möödunud minu esimesest, kergelt iroonilisest postitusest. Võib-olla seetõttu, et mul niikuinii terve elu lobapidamatus olnud..

Peaks mainima, et oma lubadusi olen päris hästi pidanud. Noh, et last pole vahepeal saanud, siis ehk usute, et ma pole järjekordne tsikk, kes alustas blogi meeleheitel noore mamma või rasedana, kel vaja end välja elada. Küll aga ma pean taganema oma sõnadest toidufotograafia kohta. Siinkohal olen küll suuremaks saanud ja näen vaeva, et blogi visuaalselt ilus(am?) oleks ja inimesed päriselt ka sama toitu püüaksid järgi teha. Üldsegi olen selle aja jooksul ostnud endale köögikaalu, et retsepte võimalikult täpselt edasi anda (sest niisama jagamise pärast ma ikkagi ühtegi retsepti ei jaga – kõik toidud, mis siia on jõudnud, maitsevad nii mulle kui ka abikaasale). Rääkimata igasugudest linadest, nõudest, söögiriistadest. Lisaks uuest ressursinõudlikust hobist – tordikunst. Ütleme nii, et blogi on mulle seni päris kalliks maksma läinud (sorri, abikaasa :))..

DSC02846

Sellisel päeval lööb minus välja väike statistik. Tegelikult ei ole vaja isegi mingit erilist päeva, et minus statistik välja lööks. Esiteks, on täiesti uskumatu, kui palju mu blogisse inimesi satub – poole aasta jooksul on blogis olnud 93 000 klikki, mis teeb enam kui 500 päevas! Jah, blogimaailmas on see number mikroskoopiliselt väike. Mõne popima Eesti blogi päevane arv isegi suurem, kui kõik Kaju Köögi külastused kokku… Aga minu peas on see number ikkagi uskumatult suur! Alustasin ometi oma sõpradele kirjutamist. Eks ma ikkagi sõpradele kirjutan (keda muud ometi mu perekonna toimetused huvitavad :D), aga rõõm on näha, et retseptide järgi jõuab siia ka palju võõraid inimesi. Mida siin siis vaadatakse?

DSC02856

Täiesti uskumatult on enim vaadatud postitus – suussulav sidrunikook. Mind ajab see natuke muigama, sest ma ise küpsetasin selle, maitsesin, mulle väga maitses, perele väga maitses, tegin postituse ja unustasin. Aga millegipärast jõuavad inimesed selleni ikka ja jälle tagasi. Mis on loomulikult igati teretulnud! Ei ole üllatav, et otsingusõnade poolest jõutakse siia enim rummipallide (mmm…) ja makroonide retseptideni. Ei saa ka mainimata jätta, et üks enim vaadatud pilte (pärast sidrunikoogi pilti) on mu abikaasast Tais basseini ääres mõnulemas 😀 Eks see ole ka mõistetav… 😀 Või olen see mina, kes seda pilti nõnda palju vaatas?

DSC02877
Romantilises valguses kooki söömas.. 🙂

Pidupäeva (noh, tegelikult on täna mu vanaema sünnipäev ja Eesti taasiseseisvumine, seega 3in1 pidupäeva) puhul jagan koogiretsepti, mis saadud Selveri kalendrist. See kalender oli ka esimene koht, kus üks minu retseptidest avaldati – astelpaju-kodujuustutort. Lausa piinlik on nüüd neid fotosid vaadata.. 😀 Aga see piparmündine kook on küll sama hea, või isegi parem.. Sisaldab see igal juhul minu lemmikuid komme – nii After Eight kui ka Marianne.

DSC02862

Piparmündimaitseline juustukook

170 g šokolaadimaitselisi küpsiseid

50 g võid

Täidis

400 g toorjuustu

300 g kohupiimapastat

4 muna

2 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

2 laimi koor ja mahl

200 g After Eight komme

Kate

500 g 30%-list hapukoort

1 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

10 Marianne kommi puru

Purusta küpsised ja sulata või. Sega kokku ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm koogivormi põhja.

Eelkuumuta ahi 200 kraadini.

Sega omavahel toorjuust, kohupiim, suhkur ja vanillsuhkur. Vispelda ükshaaval juurde munad. Riivi juurde laimide koor ja pigista mahl. Vala 1/3 täidisest põhjale ning laota sellele pooled After Eight kommidest. Tõsta ettevaatlikult peale teine kolmandik täidisest, millele omakorda ülejäänud kommid. Viimasena tõsta peale viimane kolmandik täidisest. Küpseta kooki ahjus 40 minutit.

Valmis koogil paarkümmend minutit jahtuda. Sega seni kokku kõik katte koostisosad. Pane kate koogile ja küpseta kooki veel 10 minutit.

Aseta jahtunud kook külmkappi üleöö. Enne serveerimist puista peale kommipuru.

DSC02863

Share Button
6 Comments