Rummipallid

Pärast pikka tordinädalat avastasin, et mul jäi üle “natuke” biskviiti, eriti suurte numbrite lõikamisest. Eks ma kartsin, et kõike jääb puudu ja lõpuks jäi kõike südamest üle. Tüüpiline mina. Mis on aga parim ülejääkidest valmiv magustoit? Loomulikult rummipallid! Ja just sellised rummipallid, nagu poes müüakse. See on ju teada asi, et poe rummipallid on nõnda head, sest esiteks seal kasutatakse ära kõik biskviitide ääred ja muud ülejäägid ning teiseks, maitsestatakse neid rummiessentsiga. See on sama loogiline nagu fakt, et üks parimaid suppe on seljanka, jällegi seetõttu, et tegemist on jäägi-supiga. Hämmastav on ainult see, kuidas töötab poodide hinnapoliitika ja kuidas saavad need pallid lõpuks külge nõnda kalli hinna?

 

DSC00255

 

Ma ütleks hea meelega, et rummipallide valmistamine käib nagu niuhti, kuid minul valmis üle 1 kg rummipalle ja nende tegemine võttis küll üksjagu aega (“väike valearvestus”). Ainult, et laualt kadusid need küll nagu niuhti 🙂 Siia panen kirja poole väiksemad kogused, sest kes see ikka kilode kaupa rummipalle teeb? Normaalsed inimesed ju ometi mitte? Kindlasti soovitan kasutada rummiessentsi, sest päris rumm on natuke mõrkjas ja maitse ei saa päris see õige, vähemalt mitte minu silmis..

 

Rummipallid

 

400 g biskviiti

100 g tumedat šokolaadi

75 g võid

2 sl kakaod

100 g kondenspiima

100 g hapukoort

2 ml RUF rummiessentsi (üks pudelike)

 

Kaunistamiseks kookoshelbeid, natuke vahukoort ja hapukat moosi.

 

Sulata potis või ja tume šokolaad. Pudista biskviit kaussi ja lisa kakao. Lisa biskviidile šokolaadi-võisegu ja sega hoolikalt läbi. Nüüd võib lisada ka hapukoore ja kondenspiima ning rummiessentsi, väga oluline on kõik ühtlaseks massiks segada. Tee massist endale meelepärased pallikesed ja kata neid kookoshelvestega. Lõika kääridega pallikeste külgedele sälgud ja suru pallid natuke lapikumaks. Kaunista vahukoore ja törtsu moosiga. Ma küll seekord kasutasin vahukoore asemel tordist üle jäänud kohupiima-toorjuustu-vahukoore kreemi. Rummipallid muutuvad seistes aina paremaks, seega võiksid need üleöö külmkapis seista, enne söömist..

 

DSC00257

 

Share Button
18 Comments