Feta-spargli pirukad

Lubasin, et täna ma kindlasti kirjutan esimese lause oma magistritööst.. ja õhtuks otsustasin, et see oli ikka päris hea aprillinali. Mis siis ikka.. Tegin aga õhtul koju tulles hoopis pirukaid, mille retsept mul oli juba ammu-ammu peas välja mõeldud, aga vajas katsetamist. Kuna mu lemmikud pirukad on feta ja spinatiga, siis tundus üsna loogiline, et ka spargliga saab päris head sarnased pirukad valmis. Ja nii ongi! Isegi kui tegemist ei ole Eesti spargliga (mida saab umbes 2 nädalat aastast paarist üksikust kohast osta), siis mõnusalt kevadised tundusid pirukad sellegipoolest!

DSC00518

 

 

Feta-spargli pirukad

 

500 g pärmi-lehttainast

200 g minisparglit

200 g feta juustu

50 g parmesani

1 munakollane

 

 Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Aja potis vesi keema, lisa natuke soola ja seejärel keeda vees sparglit 2-3 minutit, kurna ja pane sparglid paberile kuivama-jahtuma.

 

DSC00521

 

Lõika pärmi-lehttainast välja parajad ristkülikud, et sinna sisse mahuks 3 sparglit. Määri iga ristkülikut feta juustuga, jättes 0,5-1 cm äärtest katmata. Pane feta peale spargel – 3 tk piruka kohta – ja kõige peale riivi parmesani.

DSC00514

 

Paki pirukad kokku, tõstes pool ristkülikut teisele poolele ja suru äär hoolikalt kahvliga kokku (ma olin natuke lohakas ja osadest pirukatest jooksid sparglid küpsemise ajal välja, aga pole hullu, lükkasin valmis pirukasse spargli tagasi ja püsis kenasti kohal). Määri pirukaid pealt munakollasega, tee sisse paar auku ja küpseta seejärel ca 25 minutit, kuni need on pealt kaunilt kuldsed.

 

DSC00525

 

Jah, nii lihtne see ongi! Mina sain kogusest 7 üsnagi suurt pirukat.. ja abikaasa suutis need 10 minutiga ära süüa.

Share Button