Kohvi-pähklikeeks

Ma ei ole üldse kohvidessertide fänn, kuigi olen suur kohvisõber. Isegi kurikuulus Opera pole minu silmis suurim asi maitseelamus. Siiani on kindel erand olnud vaid cappuccino-tsitruse tartletid, kus piimavaht ja sidrun tasakaalustavad kohvi mõrkjat maitset oivaliselt (kes tartlettide koolitusel käinud, see kindlasti teab.. :)). Aga nüüd said ka need keeksid “söödavate kohvidessertide” nimekirja. Minu täiesti objektiivne arvamus on see, et pehme kohvivaht, niiske pähklikeeks ja kreemjas magus ganache moodustavad kokku imelise desserdi.

See on ikka tore, et viimasel ajal firmadelt tulevad täiesti asjakohased koostööpakkumised. Kui süvenetakse sellesse, mida ma teen ja soovitakse konkreetselt, et teeksin midagi oma blogisse sobivat. Kunagi kui ma siin 5 aastat tagasi kriiskasin, et ma küll firmadega koostöid ei tee, siis reaalselt olid mailboxis pakkumised alates viinast, mähkmetest ja lõpetades purgisuppidega. Tasus mul vahepeal vaid 3 last sünnitada ja oodata, kuni 5 aastaga teeb e-turundus nii hea hüppe..

Mis siis, et tänapäeval postitan harva. Vähemalt teen seda alati südamest, retseptidega näen vaeva ja teen neid ainult siis, kui mul on tuju.

Mina valisin Kohvisemu kohvivalikust desserdi tegemiseks kohvioad, millel lubati karamelli ja piimašokolaadi maitseid. Olid ka. Passis imeliselt siia desserti… ja niisama joomiseks.

Kohvi-pähklikeeks

2 keeksivormi 250 x 60 x 60

Metspähklikeeks

190 g võid

165 g pruuni suhkrut

200 g muna

140 g jahu

80 g metspähklijahu

8 g küpsetuspulbrit

2 g soola

1 apelsini koor

Soojenda ahi 160 kraadini (pöördõhk). Määri keeksivormid võiga. Sega kokku jahud küpsetuspulbri ja soolaga.

Vahusta või suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Jätaketes vahustamist lisa järk-järgult muna. Viimasena lisa kuivained ja apelsinikoor. Jaga saadud tainas kahe keeksivormi vahel. Kata kaanega ja küpseta ca 40 minutit.

Immutamiseks

130 g vett          

70 g suhkrut

10 g värskelt jahvatatud kohvi Brazil Santa Luzia

10 g tumedat rummi

30 g apelsinimahla

Aja suhkur vee ja apelsinimahlaga keema. Tõsta tulelt, lisa kohv ja rumm. Kurna paari minuti pärast. Jahuta immutusvedelik ja immuta saadud vedelikuga keeksid pintsli abil igast küljest ära. Kogu immutusvedelik võiks enamvähem ära kuluda. Sügavkülmuta keeksid.

Maitsestatud vahukoor

300 g vahukoort + vastavalt vajadusele veel

30 g kohviuba Brazil Santa Luzia

Aja vahukoor kohviubadega keema. Kata kilega ja lase seista 20 minutit. Kurna ja taasta vahukoore kaal 300ni.

Kohviganache

150 g maitsestatud vahukoort

15 g mett

180 g piimašokolaadi

30 g metspähkli- või mandlipastat

40 g võid

Soolahelbeid

Sulata šokolaad. Soojenda vahukoor meega 40-50 kraadini. Ühenda šokolaad, vahukoor, pähklipasta ja soolahelbed. Kui saadud kreemi temperatuur on 35-kraadi, siis lisa või. Lase kreemil toatemperatuuril paksemaks seista (1-2 tundi) ja seejärel täida sellega keeksi auk.

Kohvi-vahukoorekreem

150 g maitsestatud vahukoort

150 g Mascarponet

25 g tuhksuhkrut

Kaunistamiseks metspähklid, kohvioad, söödav kuld

Vahusta vahukoor Mascarpone ja tuhksuhkruga tugevaks vahuks. Kaunista sellega keeksid.

Postitus on tehtud koostöös Kohvisemu.ee’ga.

Share Button