Juustukoogi tartlet

Küll marjahooajal on lihtne teha ilusat desserti. Võta aga värsked maasikad, tükelda ja ja… voila!

Eks tegelikult on siin retseptis mõned liigutused veel, aga ei midagi keerulist. Elemente on küll 4, aga kõik on hästi lihtsad – kokkusegamise vaev. Tulemus aga efektne ja väga maitsev. Abikaasa küll sõi ja mõmises, aga siis tõdes, et siin ei ole ju midagi uut. Tartletis on kõik vanad tuttavad maitsed ja kreemid.

“See on blogisse, mitte uue hooaja koolitusele”

“Aaa, siis võib küll”

Ela siin siis sellise kriitikuga.

Retsepti inspiratsioon Hans Ovandolt.

Juustukoogi-maasika tartletid

2 x 18 cm

Liivatainas

60 g jahu

80 g tuhksuhkrut

30 g mandlijahu

2 g soola

130 g võid

40 g muna

180 g jahu

Vanilli

Juustukook

400 g toorjuustu

80 kitsepiima toorjuustu

180 g vahukoort

120 g suhkrut

50 g muna

50 g munakollast

20 g tärklist

Džemm

100 g vaarikaid

150 g maasikapüreed

40 g suhkrut

10 g glükoosi

5 g pektiini NH

1 g sidrunhapet

Ganache

90 g valget šokolaadi

400 g vahukoort

3 g lehtželatiini

Vanill

Sega umbes kolmandik jahust jahu, tuhksuhkur, sool, mandlijahu ja või purutaoliseks massiks. Lisa muna ja sega ühtlaseks. Lisa ülejäänud jahu. Rulli tainas ja tõsta külmkappi vähemalt 1 tunniks. Vooderda kaks tartletivormi ja sügavkülmuta. Küpseta 160-kraadises pöördõhuga ahjus ca 12-15 minutit.

Kreemi jaoks soojenda vahukoor 40 kraadini ja sega suhkruga. Seejärel sega toorjuustudega. Lisa muna ja munakollased. Viimasena lisa tärklis. Kalla eelküpsetatud tartletivormidesse ja küpseta 160-kraadises (ilma pöördõhuta) ahjus ca 25 minutit. Lase ahjus jahtuda.

Džemmi tegemiseks sega potis vaarikad, glükoosi ning marjapüreega ja eraldi suhkur pektiiniga. Lisa suhkru-pektiinisegu potti ja aja keema. Keeda 1 minut. Lisa sidrunhape ja kalla kohe juustukookidele. Tõsta külmkappi üleöö.

Ganache jaoks soojenda 100 g vahukoort vanilliga ja sulata selles paisutatud želatiin. Lisa 90 g šokolaadi. Töötle ühtlaseks ja lisa seejärel kolmes jaos järelejäänud vahukoor. Tõsta külmkappi üleöö. Vahusta enne dekoreerimist.

Share Button