Marjatort

Laupäeva hommikul tekkis spontaanne idee teha tort perele söömiseks. Kuna tulemus oli väga maitsev, siis panen retsepti teilegi tegemiseks ja endale meeles pidamiseks.

Panin siia torti kokku oma igavese lemmikkombinatsiooni, mida leidub siin päris mitmes retseptis – sidrun ja marjad. Minu valik “marjapüreeks” oli seekord vaarikas, kirss ja must sõstar.

Kuna tort on kõrge, siis läheb vaja vähemalt 10 cm kõrgust tordivormi. Samuti võib teha torti suuremas vormis madalamana ehk vähemate kihtidega.

Marjatort

18 cm

Biskviit

4 muna

90 g jahu

20 g tärklist

110 g suhkrut

1 sidruni koor

Immutamiseks

30 g marjalikööri

20 g sidrunimahla

50 g vett

45 g suhkrut

Marjamoos

300 g marjapüreed

60 g suhkrut

7 g tärklist

Juustukook

400 g toorjuustu

70 g suhkrut

3 munakollast

100 g marjamoosi

15 g sidrunimahla

10 g tärklist

Kreem

300 g vahukoort

300 g Mascarponet (toorjuust sobib ka)

80 g tuhksuhkrut

vanilli

Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Lisa kuivained, sidrunikoor. Küpseta 160-kraadises (ilma pöördõhuta) ahjus ca 50 minutit. Jahuta ja lõika kolmeks.

Valmista marjamoos. Selleks sega suhkur tärklisega. Hakka soojendama marjapüreed potis, lisa sinna suhkru-tärklisesegu. Aja keema ja lase podiseda 1 minut. Tõsta tulelt ja jahuta külmkapis külmaks. Tõsta moosist 100 g kõrvale.

Juustukoogi jaoks sega kõik koostisosad kokku, jaga kahe 18 cm koogivormi vahel ja küpseta 110 kraadises ahjus (veevanni kasuta ka) umbes 50 minutit. Tõsta külmkappi.

Immutusvedeliku koostisosad aja kõik koos keema ja jahuta.

Kui biskviit on jahtunud, immutusvedelik jahtunud ja juustukoogi kiht külm, siis valmista kreem. Vahusta kõik koostisosad koos tugevaks vahuks. Tõsta ca viiendik kreemist külmkappi, et sellega hiljem torti viimistleda.

Pane tort kokku:

  1. biskviit + immutus + moos + õhuke kiht kreemi + juustukook + õhuke kiht kreemi
  2. biskviit + immutus + moos + õhuke kiht kreemi + juustukook + õhuke kiht kreemi
  3. biskviit + immutus + järelejäänud kreem

Tõsta tort vähemalt 5 tunniks külmkappi ja seejärel eemalda vorm ning silu tort. Kaunista värskete marjadega.

Ma ise tegin tordi hommikul, 4 tundi hiljem silusin ja kohe ka lõikasime. Kuna tegemine oli spontaanne ja koogiisu suur. Aga soovitan siiski olla minust tublim ja varuda rohkem aega korrektsema tulemuse nimel.
Share Button