Vastlakuklid soolakaramelliga

Ma saan aru, et osadel inimestel on päris kindel arusaam sellest, milline peab olema see kõige õigem vastlakukkel. Kas täidisega või mitte. Kas vahukooremütsi või vahukoore-toorjuustumütsiga. Ma isiklikult eelistan täidisega eksemplare, aga ei välista ka lihtsalt saia vahukoorega. Minu lambis põleb iga õli.

Teen ise igal aastal mõned kuklid ka müügiks ja ikka eksperimenteerin nendega. Minu viimase paari aasta rahva lemmikud eksperimendid on vaieldamatult olnud soolakaramelli ja granadillikaramelli kuklid. Olgu siis üks kahest täna siia ka teile jagatud.

Vastlakuklid soolakaramelliga

15 tk

Valmista kukkel oma lemmikretsepti järgi – minul on kaks lemmikut, mida vaheldumisi teen. Oma blogist keefiriga tainas või veebikoolituselt Toidukunsti Stuudios.

Soolakaramell

200 g suhkrut

20 g glükoosi

160 g vahukoort

1 g želatiini

140 g võid

Soolahelbeid

Soolakaramelli tegemiseks pruunista suhkur paksupõhjalises potis ja paralleelselt kuumuta keemiseni vahukoore-glükoosisegu. Ühenda kuumad vedelikud. Lisa paisutatud želatiin. Jahuta 35 kraadini ja lisa või ning soolahelbed. Kindlasti maitse, et täidis oleks meeldivalt soolane. Lase täidisel külmkapis täielikult taheneda enne kasutamist. Täida kuklid karamelliga.

PS. Tõe huvides ütlen, et see karamell pole tegelikult nii voolav. See siin on fototrikk – panin karamelli veel kergelt sooja kukli sisse. Pärast külmas seismist on see ikka täitsa paigal. Kui tahad aga voolavat karamelli, siis jäta ära želatiin. Või kogust võid ka vähendada.


Share Button