Šokolaaditartaletid vaarikatega


Šokolaaditartaletid vaarikatega

12 tk x 7cm

Liivatainas

110 g võid

70 g tuhksukrut

2 g soola

190 g jahu

25 g mandlijahu

vanill

45 g muna

Töötle toasoe või soola ja jahuga purutaoliseks massiks. Lisa mandlijahu, tuhksuhkur ja vanill. Seejärel lisa muna ja sega ainult niipalju, et saaksid ühtlase taigna. Rulli saadud taigen kahe küpsetuspaberi vahel. Tõsta külmkappi üleöö. Seejärel vooderda taignaga tartaletivormid.

Küpseta 160-kraadises pöördõhuga ahjus kuldpruuniks. Ca 25 minutit.

Krõbedik

30 g külma võid

30 g rafineerimata roosuhkrut

30 g mandlijahu

30 g nisujahu

0,5 apelsini koor

Tõsta kõik krõbediku koostisosad kokku saumikseri topsi ja töötle purutaoliseks massiks. Küpseta 160-kraadises pöördõhuga ahjus ca 15 minutiga kuldpruuniks. Jaga saadud puru küpsetatud tartalettide põhjadele.

Ganache

280 g tumedat šokolaadi

280 g vahukoort

40 g võid

20 g külmkuivatatud vaarikapuru

Sulata šokolaad. Soojenda vahukoor. Ühenda šokolaad vahukoore ja vaarikapuruga saumikseri abil. Kui ganache on jahtunud 35 kraadini, siis lisa saumikseri abil või. Kalla ganache kohe tartalettidesse krõbediku peale. Tõsta külmappi.

Piimašokolaadi ganache

150 g vahukoort I

150 g piimašokolaadi

300 g vahukoort II

2 g lehtželatiini

Soojenda vahukoor I, sulata selles želatiin ja kalla šokolaadile. Töötle saumiksriga ühtlaseks kreemiks. Seejärel lisa külm vahukoor II. Ära kreemi vahusta, töötle saumiksriga vaid niipalju, kuni koor lisatud! Jäta saadud ganache külmkappi umbes 8 tunniks ja alles siis vahusta. Vahustamisel ole ettevaatlik ja väldi ülevahustamist. Kohe, kui kreem hakkab natukenegi kuju hoidma, siis lõpeta. Kasuta koheselt.

Kaunista värskete vaarikate ja kullapuruga.

Postitus on tehtud koostöös Euronics Eesti’ga.

Share Button
5 Comments