Küpsised popkorniga

Läksin postituse tarbeks guugeldama, kas peaks eelistama popcorn või plaksumais, aga sain teada, et õige on “popkorn”.

Kord käis meil külas üks pisike tüdruk, kes laual asuvat popkorni nähes kuulutas: “Aga minu emme ütleb, et popkorn on rämpstoit!”

Loomulikult seisis ta üksi selle kausi juures ja ajas kahe käega üksi terve selle kausi jagu popkorni endale suhu.

Suht nagu mina kinos, kui söön karbi enne filmi algust ära, sest mul ei meeldi filmi ajal krõbistada.Aga kes tuleks selle peale, et popkorni küpsise sisse panna? Ma ei tea. Mina see ei olnud. Aga idee tundus piisavalt erinev, et kutsus proovima.

Küpsised olid eriti mõnusalt võised, sest lisaks rasvasele tainale on popkorn ise ka natuke rasvane. Lisaks oli küpsises mingi harjumatu ja väga meeldiv krõmps sees. Ja samas sai hiljem hambavahesid puhastada nagu pärast popkorni söömist 🤭

Küpsised popkorniga

200 g toasooja võid

190 g suhkrut

2 muna

250 g nisujahu

5 g küpsetuspulbrit

Soola

150 g tumedat šokolaadi

50 g popkorni (või ja soolaga)

Vahusta toasoe või suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Lisa vähehaaval munad. Seejärel küpsetuspulbriga segatud jahu ja sool. Viimasena lisa hakitud šokolaad ja popkorn. Vormi tainast umbes golfipalli suurused pätsikesed ja vajuta natuke lapikumaks.

Küpseta 180 kraadises ahjus 15 minutit.

Share Button