Tassikoogid šokolaadi ja granadilliga

Kui abikaasa nägi, kuidas ma panen karamelli tassikoogi sisse, siis hakkas tögama, et Kaju Köögis on kogu aeg šokolaad, granadill ja karamell. Päris aus süüdistus iseenesest, aga kontrollisin blogi kohe üle – siin meil õnneks pole granadilli-karamelli-šokolaadi üleküllust veel. Võibolla ainult šokolaadi..

Üldsegi olen ma tänu Bamixi koostööle juba pool aastat rõõmsalt bloginud. Kindlasti enam mitte noore ja vihasena enda arust maailma parandades ning enda igapäevaelust heietades. Aga vähemalt retseptegi jagades.

Igapäevaelu jagamisega olen kolinud Instagrami story’desse. Mulle kuidagi sümpatiseerib idee sellest, et sealt asjad 24h hiljem kustuvad (jajaa, ma tean, et kõik, mis internetti laotud, sinna mingil viisil jääb ikka alles). Siis ma ei pea 7 aastat hiljem vaatama, kuidas ma noore ja rohelisena toiduhügieeni eirates torti põrandal meisterdasin. Samuti saab seal vahetult tagasiside ja kohe üle vaadata, kellega suhtled ja kes kommenteerib. Natukenegi lähemal päriselule võrreldes üksikute blogi anonüümsete kommentaaridega.

Aga lubagem mul siis hoopis esitleda ühed oivalised tassikoogid. Nii mõnusalt šokolaadised, aga tasakaaluks hapukas granadill.

Tassikoogid šokolaadi ja granadilliga

12 tk

Koogikesed

100 g piimašokolaadi

80 g võid

90 g muna

150 g suhkrut

80 g hapukoort

3 g soodat

Noaotsatäis soola

5 g küpsetuspulbrit

35 g kakaod

160 g jahu

80 g tulikuuma vett

Granadillikaramell

150 g suhkrut

60 g vahukoort

180 g granadillipüreed

100 g toasooja võid

2 g lehtželatiini

Ganache

250 g piimašokolaadi

110 g vahukoort I

90 g granadillipüreed

300 g vahukoort II

Tegemist on kahepäevase retseptiga. Esimesel päeval valmista vahustatud ganache ja karamell. Siis saad kohe pärast koogikeste küpsetamist ja jahutamist tassikoogid kokku panna.

Ganache tarvis sulata šokolaad. Soojenda vahukoor I ja eraldi anumas granadillipüree. Kalla soojad vedelikud šokolaadile ja töötle saumiksriga ühtlaseks. Jätka töötlemist ja kalla hulka vahukoor II. Jäta külmkappi vähemalt 8 tunniks stabiliseeruma.

Karamelli jaoks pruunista suhkur ja paisuta želatiinileht. Kuumuta eraldi vahukoor ja granadillipüree keemiseni. Lisa suhkrule. Seejärel lisa želatiin. Jahuta karamell maha 35 kraadini ning lisa sinna saumiksri abil pehme või. Lase karamellil stabiliseeruda vähemalt 3 tundi.

Koogikeste jaoks sulata või šokolaadiga. Sega jahu teiste kuivainetega. Vahusta muna suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Lisa hapukoor ja šokolaadi-võisegu. Seejärel kuivained ja viimasena keev vesi.Pane tainas 12 muffinivormi sisse ja küpseta 170-kraadises ahjus kuni 20 minutit.

Uurista koogikeste keskele augud ja täida need karamelliga. Vahusta ganache pehmete tippudeni ja pritsi kõige peale.

Postitus on tehtud koostöös Euronics Eestiga.

Share Button