Cointreau-kookosepallid

Erinevalt oma abikaasast ei ole mul kombeks ekstreemseid asju ette võtta, süstaga jugadest alla hüpata või Rootsi aerutada vms. Õigupoolest ei meeldi mulle üldse oma mugavustsoonist väljumine. Seega pean end ise sealt aeg-ajalt välja sundima. Üsna tubli olen Võhandu maratoniga, kuhu lähen sel aastal juba viiendat (!!!) korda. See siis eeldab 100 kilomeetri aerutamist Võhandu jõel. Eelmisel aastal kulus me tiimil kummipaadiga jõel 19 tundi. Sel aastal tahaks ikka aega vähemalt 18 tunni peale parandada. Õnneks sinna on veel 3 kuud aega ja mina olen juba 5 trenni sõudeergomeetril teinud. Mis siis, et see on üks maailma igavamaid spordivahendeid ja tegelikult igasugune kestvussport valmistab paremini 18-tunniseks aerutamiseks ette 😀 Ikkagi on mõte sellest, et imiteerid veesporti juba varakult, kuidagi lohutav.

 

DSC04959

Küll aga ei ole kuigi palju aega jäänud 31 kilomeetrise jalgsimatkani, mis ootab mind… homme. Homme? Homme! Mind lohutab vaid see, et tegemist ei ole võistlusega, vaid sõbraliku jalutuskäiguga kolleegidega.. mis kestab 7-8 tundi 🙂 Tegelikult on lisaks ka üsna lohutav teadmine, et matkal on kaasas karbitäis neid Cointreau-kookospalle..

Olgem siis valmis, et järgmine postitus sisaldab tõenäoliselt uhkelt jonni. Täna veel on meri põlvini.

 

DSC04967Ma sain päris valguses pildistada! Ohhh.. Elu on lill!

 

PS! Mul on ütlemata hea meel, et teile eilne kuu kokkuvõtte postitus meeldis! Jee!

 

Cointreau-kookosepallid

20-25 tk

 

2 pakki (ca 350) g küpsiseid*

100 g tumedat šokolaadi

100 g kookosõli

100 g kookoshelbeid (+ katmiseks)

190 g kondenspiima**

0,5 apelsini koor ja mahl

Cointreau’d***

Paar peotäit meelepärast lisandit – pähklid, kuivatatud jõhvikad, marmelaad vms.

 

Sulata šokolaad kookosõliga, purusta küpsised, riivi apelsin ja pigista välja mahl. Sega kõik koostisosad kokku. Vormi massist pallikesed, kata kookoshelvestega ja pane külmkappi tahenema. Kui mass on esialgu pehmevõitu, pane mass enne pallide vormimist 10 minutiks külmkappi.

 

* Soovitan katsetada erinevate Kalevi ja/või Selga küpsistega! Minul olid seekord apelsini ja vanilli küpsised.

** See kogus on ajendatud 190 grammisest Jaani kondenspiima pakendist. Nii ei pea ostma suurt purki ja osa alles jätma.

***Cointraud lisa vastavalt maitsele – ma lisan alguses pitsi ja siis hakkan maitse järgi vaikselt veel lisama. Esialgu peab Cointreau maitse üsna tugev olema, sest seistes see imendub.

 

DSC04963

Share Button
2 Comments