Kohupiimakook porgandi ja martsipaniga

Ma vist läksin eelmise postitusega liiga emotsionaalseks… UPS! See on see temperament. Ja too kook on lihtsalt liiga hea!

 

Muigu aga palun öelge, kas see on normaalne, et poole kuu möödudes on raisatud 80% palgast? Ehk siis ei ole mõtet lubada uuel aastal oma kulusid kirja panna, et aru saada, kuhu raha kaob. Midagi head sellest ei tule. Naljakas on loomulikult see, et paljud (sh ma ise) on veendunud, et ma kulutan väga palju raha toidule, aga tegelikult koos väljas söömistega ei ole toidule ikkagi kulunud üle 250 EUR. Okei, seda vist ei ole väga vähe kahe peale, aga arvestades seda, et me toitume tervislikult ja mitmekülgselt ning käime lisaks väljas söömas, on minu arust see summa üllatavalt väike. Või on asi minu dieedis (mis tegelikult ei taha üldse õnnestuda, sest kogu aeg on vaja teha nii häid kooke)? Igal juhul, vaatame, kuidas ma kuu lõpuni välja venitan.

 

DSC04758

 

Tundub, et täna on selline hämmingute postitus. Ei taha küll toriseda, aga palun öelge veel seda, miks käivad inimesed spordiklubis jalutamas? Kas tõesti seepärast, et õues on liiga palju takistusi nutitelefoniga jalutamiseks? Võib ju komistada, libiseda vms. Eile olin Audentese jõusaalis 1 h ja tahtsin joosta, aga ei saanudki, sest kõik jooksulindid olid kinni. Sealjuures selle 1 h jooksul nägin ma lindil jooksmas ühte meesterahvast. Ülejäänud lindid olid hõivatud jalutajate poolt, kellest pooltel veel nutitelefonid käes. Saan aru, kui inimesed ei taha praeguse ilmaga jooksma minna, aga jalutada võiks ju ikkagi õues?? Või… või..?

Samas lõppkokkuvõttes veetsin ise üsna pika aja sõudeergomeetril, valmistudes Võhandu maratoniks (haha), kuhu ma muidu poleks elu sees viitsinud istuda. Ehk ma peaks neile siis ikkagi tänulik olema hoopis…

 

DSC04768

 

Selle retsepti leidsin ma raamatust “Kohupiimakoogid” (T. Lebane, P. Enden & L. Virkus), mille sain jõuludeks 🙂 Kook on mõnus, lihtsalt valmiv ja keskmisest ka nõks tervislikum (miks me muidu seda porgandit ja kohupiima lisaks?). Samas on see maitselt väga lihtne ja seetõttu minu silmis vajab kindlasti kõrvale särtsu. Olgu selleks särtsuks siis marjad või toormoos.

 

Kohupiimakook porgandi ja martsipaniga

 

120 g Digestive küpsiseid

70 g võid

50 g mandlijahu

 

Täidis

400 g pakikohupiima

200 g toorjuustu

1,5 dl hapukoort

3 muna

1 dl suhkrut

100 g riivitud martsipani

200 g keedetud ja püreestatud porgandeid

 

Serveerimiseks – marjad, toormoos või granaatõunaseemned

 

Kuumuta ahi 200 kraadini. Purusta küpsised ning sega need mandlijahu ja sulavõiga. Suru 24 cm diameetriga koogivormi põhja. Küpseta 10 minutit.

Täidise tegemiseks vispelda munad suhkruga. Sega juurde kohupiim, toorjuust ja hapukoor. Lisa porgandipüree ja riivitud martsipan ja kalla põhjale. Pane ahju ja küpseta 180 kraadiga 40-50 minutit. Lase jahtuda avatud uksega ahjus. Hoia kooki üleöö külmas.

 

DSC04769

 

Share Button
2 Comments