Pannkoogitort vaarikate ja karamelliga

Ma jumaldan praegust ilma! Vähemalt siis kui olen mere ääres suvilas, kus on 100 m rannani ja maja, millel 2 konditsioneeri. Aga ma olen täiesti meeleheitel, kui viibin oma tillukeses Tallinna korteris sellise palavusega (jah, ma istun hetkel siin). Mu aju lihtsalt keeldub töötamast ja kõik. Oleme kassiga kahekesi lääbakil. Kolme lause kirjutamisele on kulunud 10 minutit.

DSC02681
Üks kass naudib loodust ja sooja ilma..
DSC02705
Teine kass on, nagu minagi, linnakorteris lääbakil..

Kui taevas oli sinisem ja muru rohelisem (loe: veel täna hommikul), siis ma olin suvilas ja tegin rohkelt häid asju. Augustikuu on meil üldse suur pidustuste kuu, lõvid kõik koos siin. Sünnipäevad on enamikul perekonnaliikmetest kas märts-aprill või august. Tea, kas äkki horoskoop peabki paika, kui me kõik siin jäärad-lõvid paaris? See selleks, aga augusti alguses on päevase vahega mu ema ja abikaasa sünnipäevad ja minu jaoks tähendab see alati seda, et augusti alguses on kiired ajad. Õnneks suutsin tänavu välja mõelda nõnda hea retsepti (vaarika-mojito juustukook), et mõlemad sünnipäevalapsed soovisid seda oma peole. Vähemalt ei olnud keeruline poenimekirja koostada 😀

DSC02627
Ema sai 30, vanaema ka 30. Magic 😀
DSC02698
Vaarika-mojito juustukook!

Kuna mulle meeldib iseenda elu keeruliseks teha, siis nõustusin tänaseks tegema veel üht torti ja seda siis Tallinna Lastehaiglasse üritusele, kus tutvustati teraapiakoerte tegevust. Ürituse korraldasid heategevusfond “Minu Unistuste Päev” ja MTÜ Punane Koer. Lastehaigla lapsi rõõmustasid koerte show ja koerateemalised tordid. Torte valmistasid üritusele mitmed ettevõtted ja väga tublid meistrid (nende seas mu lemmikud ja tõeliselt kauni äratuntava käekirjaga tordimeistrid – Annika ja Elina) jaaaa… mina. Esiteks, ei ole ma tordimeister ja teiseks, kardan ma koeri, aga mulle tohutult meeldib head teha 🙂 Niisiis kui Nami-Nami perenaine Pille palus mul torti meisterdada, siis tundus täiesti loogiline heategevusena end kokku võtta ja üks koer teha. Sealjuures üritasin vaadata koeri pigem loomadena, mitte koertena. Loomi ma ju ometi armastan. Just nädalavahetusel rääkis tädi, et seltskonnas leidub alati inimesi, kes küsimuse peale “kas te armastate inimesi?” vastavad “ma armastan loomi”. Kindlasti olen üks neist. Mida rohkem kodutute kassidega tegelen, seda rohkem näen, kui halvasti inimesed loomi kohtlevad ja seda enam armastan loomi.

DSC02685
Minu tagasihoidlik koerake lastele 🙂 Koera sisuks on biskviit, vaarika-mustsõstra toormoos ja laimi-kohupiima-toorjuustukreem.

Kui nüüd rääkida abikaasa sünnipäevast (kes muide, hetkel teeb rattatrenni 1,5 h. Täiesti loogiline tegevus oma pidupäeval, eks).. Abikaasa sünnipäevaks katsin tema tööl laua ja talle tegin õhtuks väikese ülaltustordi pannkookidest. Eks abikaasa on mul suurepärane (seda olen siin blogis öelnud juba rohkem kui üks kord) ja tema rõõmustamiseks veetsin need tunnid köögis hea meelega. Hea küll, kapiuste ja liistude paigaldamisega on meil väheke raskusi, aga samas… millegi üle peab naine ju ometi viriseda saama!

DSC02701
Pakkisin aga oma kahe tööka päeva viljad autosse ja sõitsin linna peale cateringi teenust pakkuma.. 🙂

See pannkoogitordi retsept tuli mul pähe üsna spontaanselt. Abikaasale meeldivad pannkoogid. Väga. Mulle meeldivad vaarikad. Väga. Kaks head asja annavad ju ometi kokku veel parema asja. Noh, tegelikult mitte alati. Aga seekord küll.

DSC02725
Ilmselgelt kukkusin lõikama ja pildistama enne kui tort päris tahenes.. 🙂

Pannkoogitort vaarikate ja karamelliga

Pannkoogid

1 muna

0,5 l piima

2,5 – 3 dl jahu

1 tl suhkrut

0,5 tl soola

Kreem

250 g Mascarponet

250 g kohupiima

1 dl vahukoort

3 sl pruuni suhkrut

2 sl vanillsuhkrut

0,5 laimi mahl

Karamell*

200 g tuhksuhkrut

2 sl vett

50 g toasooja võid

1 dl toasooja vahukoort

0,25 tl meresoolahelbeid

600 g vaarikaid

1-2 sl suhkrut

DSC02715

Sega pannkookide koostisosad kokku ja prae õhukesed ülepannikoogid. Mina kasutasin väikest, 18 cm diameetriga, panni ja sain neist ilusa kõrge kuhja. Mida suurem pann, seda madalam kuhi.

Keeda karamell – kuumuta vett ja suhkrut tasasel tulel. Lase suhkrul hästi vaikselt podiseda ca 10-15 minutit ja jälgi ise kullipilguga, kuni näed, et mass läheb merevaigu värvi. Võta karamell tulelt ja lisa sinna või ning seejärel vahukoor. Sega hoolikalt, kuni kõik karamell sulanud ühtlaseks. Lisa meresoolahelbed. Jäta jahtuma.

Kreemi jaoks sega ühtlaseks massiks toorjuust, kohupiim, suhkur ja laimi mahl. Vahusta eraldi vahukoor ning lisa kreemile.

Tambi 500 g vaarikaid ja natuke suhkrut (soovi korral) toormoosiks. 100 g vaarikaid jääb kaunistuseks.

Pane tort kokku – pannkook, 1-2 sl kreemi + nirista kreemile 1-2 tl karamelli, pannkook, toormoos jne. Jätka, kuni koostisosad otsas. Jälgi, et viimaseks kihiks jääks alles 1 sl kreemi. Määri viimane supilusikas kreemi tordile ja puista sellele vaarikad. Nirista peale karamell. Lase valmis tordil tund-paar külmas taheneda.

DSC02720

*Karamelli saab selle retsepti järgi natuke rohkem, kui tordi jaoks vaja. Mul lihtsalt pole piisavalt tillukest potti, kus saaks väikest karamelli kogust teha. Kuna poti põhi peab olema korralikult karamelliga kaetud, siis väiksema kogusega peab kasutama ka väga väikest potti.

Side lõpp! Ei kulunudki mitut tundi.. Kaju Köök sulgeb tänaseks uksed ja perenaine viib peremehe välja sööma hoopis. Varsti.

DSC02708

 

Share Button
2 Comments