Kukeseentega täidetud kanakoivad

Mul oleks niiiii palju öelda, aga ma ei ütle, sest veetsin nädalavahetuse ranna ja köögi vahet joostes ning olen rampväsinud.

Ahjaa, mu emal oli juubel. Juhhei!

DSC02409

Kukeseente hooaeg on jätkuvalt, vaatamata vähesele vihmale, täies hoos (tahan puravikke juba ometi!!)! Kui tavalisest kukeseenekastmest on juba tüdimus, siis siit tuleb üks lihtne ja samas huvitav alternatiiv – täita kanakoivad kukeseentega! Mõnusalt pontsud kintsud saavad.

DSC02410

Kukeseentega täidetud kanakoivad

4 kanakoiba

400 – 500 g kukeseeni

1 suur sibul

1 merevaik kukeseentega

Till

Sool-pipar

Eelkuumuta ahi 200 kraadini.

Haki sibul ja kukeseened. Prae sibul klaasjaks ja lisa kukeseened, maitsesta soola ja pipraga ning prae kuni seened on valmis. Jahuta natuke ning leigetele seentele lisa merevaik ja till.

Täida koivad kukeseenekastmega – ehk siis ühest küljest lükka käsi ettevaatlikult liha ja naha vahele nii kaugele kui ulatab. Ürita avaus jätta võimalikult väike ja samas eemaldada nahka võimalikult palju. Niimoodi saad sisse toppida rohkelt täidist ja samas see ei valgu välja. Nüüd siis täida koibade nahaalune kukeseentega, sulge külje pealt paari hambaorgiga. Maitsesta kintse soola ja pipraga. Kalla ahjuvormile natuke oliiviõli ja pane koivad ahjuvormi, kata fooliumiga.

Küpseta ahjus 30 minutit, eemalda foolium ja tõsta ahjutemperatuuri 210 kraadini ja küpseta, kuni kana on pealt kaunilt kuldpruun (20-30 minutit).

DSC02427

 

Share Button