Maailma parim juustukook

Olin kindel, et praegusel kellaajal tänasel päeval olen Kihnu saarel, aga loodusel olid omad mõtted – 19 m/s tuul. Laevaliiklus seisab ja mul ei jää muud üle, kui istuda Supelsakstes ja nautida šokolaaditorti hommikuse kohviga. Ei kurda 🙂 Samas tunnen end tõelise turistina, sest iga kord Pärnus käin kas Supelsakstes või Mahedikus.. Tegelikult aga mul ei olnud plaanis kurta oma raske elu üle, vaid seekord tahaksin kirjutada hoopis juustukookidest!
DSC03028

 

Minu esimene katsetus juustukoogiga oli ca 10 aastat tagasi, kui sain kallilt sõbrannalt Oma Maitse ajakirja ja leidsin sealt juustukoogi retsepti. Tol ajal, olles 14-15 aastane, ei teadnudki ma veel, mis asi on juustukook ja kas Rapla Rema poest seda kummalist “Mascarpone juustu” saabki. See oli ka aeg, mil veel vaevusin retsepte printima ja kokku köitma.. Igal juhul, Mascarpone juust jäi tookord ostmata, aga klassikalise Philadelphia juustu leidsin küll ja sealt siis mu armastus juustukookide vastu algaski. Olen sellele retseptile üldjoontes truuks jäänud ja kui tahan teha kooki, aga ei viitsi otsida uut retsepti enne poodi minekut, siis selle koogi komponendid suudan alati poest kõik kaasa haarata (teate ju küll, et muidu jääb poest ikka kõige olulisem asi ostmata). Lisaks on tegemist üsna lollikindla koogiga, mida võimatu ära rikkuda, kui just näiteks põhja ära ei kõrveta. Been there, done that..

 

Sidrunimaitseline juustukook vaarikatega

 

Põhi
Ca 160 g Digestive küpsist
80 g võid

 

Täidis
600 g toorjuustu
300 g hapukoort
4 muna
2 sl tärklist
1 sl jahu
150 g suhkrut
3/4 sidruni (või laimi) mahl + riivitud koor
300-400 g vaarikaid
2 sl tärklist kui kasutad külmutatud vaarikaid

 

Peale
1/4 sidruni (või laimi) mahl
200 g hapukoort
2-3 tl suhkrut

 

Esimesena valmista põhi – purusta küpsised ja lisa sulavõi. Suru koogivormi põhja ja küpseta 190 kraadises ahjus 10 minutit.

 

Hea on, kui täidise komponendid on toatemperatuuril. Sega toorjuust, suhkru ja hapukoorega. Lisa ükshaaval juurde munad. Seejärel kuivained ning sidrunikoor- ja mahl. Vaarikad lisa viimasena (kui kasutad külmutatud marju, siis sega enne tärklisega) ja sega õrnalt kook läbi. Kalla täidis põhjale ja küpseta 180 kraadises ahjus 45-50 minutit.

 

Kui kook on juba korralikult jahtunud, siis sega hapukoor-sidrun-suhkur ja pane koogile! Juustukook peab kindlasti vähemalt 5-8h külmkapis seisma, enne söömist!
DSC04202
Share Button
4 Comments