Kanapasta päikesekuivatatud tomatiga

Kas te teate, mis mõjub tõeliselt pärssivalt igasugusele blogitegevusele? Ülikool ja lektorid, kes eeldavad, et tudengid käivad ülikoolis selleks, et targemaks saada. Nõuavad siin minult väärtusliku aja raiskamist ja üldsegi sellise EAP koguse peale ei peaks ükski tudeng lillegi liigutama!
Ma loodan, et kõik blogilugejad mõistavad kerget irooniat eelneva jutu taga, aga tegelikult on tõesti natuke kiireks läinud kooliasjadega. Vaja on kõiki asju edasi lükata ja end ikkagi “viimase hetkega” motiveerida, sest ma töötan üsna edukalt pinge all. Näiteks nädalavahetusel veetsin nii laupäeval kui pühapäeval 10 h kontoris referaati kirjutades.. Enne seda oli 2 kuud meri põlvini.
Vaatamata koolitööde rohkusele ei saa ometi meest nälga jätta. Täna küll ähvardasin teda, et ostku poest midagi endale õhtuks hamba alla, aga lõppkokkuvõttes tegin ikka ise kerge kiire pasta. Eks ma üldiselt päris suur Itaalia köögi fänn ole ja seetõttu aeg-ajalt leiab Kaju köögist erinevat pastavalikut. Seekord siis minu lemmik maitsekombinatsioon – päikesekuivatatud tomat ja roheline pesto! Kui teil tundub, et retsepti kogused on kahtlaselt suured kahe inimese kohta, siis tunnistan, et püüdsin kahe päeva portsu teha. Soojendatud pasta pole just suurem asi, aga praegusel kiirel ajal ajab asja ära küll! Ka kana ei pea absoluutselt nii palju panema (tavaliselt ikka põhirõhk makaronil), aga kuna kanalihas on rohkem kasulikku, kui makaronides, siis hiilgab minu tehtud pasta alati liharohkusega! (ja ega need nisujahu tooted meie, naiste, tagumikele hästi mõju).
Kanapasta päikesekuivatatud tomati ja pestoga
Kaks õhtusööki kahele inimesele või siis kogus neljale
600-800 g kanafileed
400 g penne makarone
3-4 küüslauguküünt
1 purk päikesekuivatatud tomateid
2 dl vahukoort
3 tl pestot
Pastaroa valmistamine on imelihtne. Keeda pasta al dente. Samal ajal haki ja prae kana, maitsesta soola-pipraga, lisa pannile hakitud küüslauk ja prae paar minutit. Alanda kuumust, lisa päikesekuivatatud tomat, vahukoor ja pesto. Hauta 5-10 minutit.
Sega pannil pasta ja täidis, lase minut tõmmata ja voila! Kogu protsess võtab vast vaid 20 minutit!
Ja ärge unustage nautida pastat juustuga (ja väikese valge veini pokaaliga :))!
Share Button