Purukattega õunakook

Olen oma blogipostitustega täitsa graafikust maas – kokkamise motivatsioon on kõrgemal kui kunagi varem, ent kirjutamiseks aega napib. Eks nüüd algab ka see ülikooli esseede ja referaatide aeg ning iga kord midagi mitte-akadeemilist kirjutades valdavad mind süümepiinad, sest tegelikult peaksin ju koolitöid kirjutama. Näiteks hetkel istun TTÜs, raamatud arvuti kõrval, tõsine nägu peas, justkui teeksin tööd..Igal juhul, millalgi leppisime kokku sõbraga, et ühel heal õhtul kokkame koos, ja eelmisel nädalavahetusel viisimegi plaani täide – käisime Nõmme Turul, ostsime hingehinnaga õunu ja muud head kraami ning asusime söögi tegemise kallale. Üldiselt ma olen nõus maksma toiduainete eest rohkem, kui tean, et kaup on eestimaine ja hea.. Kuid õunu olen harjunud saama tasuta ja 2,5 EUR kilo eest kõlas päris hirmutavalt. Eks mul ongi sel aastal tõeliselt kurb seis õuntega – vanaisa otsustas suvilas eelmisel aastal õunapuud “kergelt” üle pügada ja nii olengi tänavu a) sõpradelt-tuttavatelt õunu küsinud või b) õunu turult või Tagurpidi Lavkast ostnud.

Antud õunakoogi retsept on võetud taas Nami Nami retseptikogust. Kusjuures mitu aastat tagasi võetud, ent seni järele proovimata. Aga tõesti tasus tegemist – valmib lihtsalt, on seest mõnusalt mahlane ja peal on kaneeline purukate.

Purukattega õunakook

 

Taigen

3 dl nisujahu
0,5 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
1,5 dl pruuni suhkrut
1 muna
1,5 dl piima
1 dl võid
4 – 6 õuna

Purukate

4 sl pruuni suhkrut
3 sl nisujahu
1 tl kaneeli
2 sl võid
Sulata või. Kuni või jahtub, sega kokku kuivained ja klopi omavahel muna ja piim. Lisa muna-piimasegule leige sulavõi. Seejärel lisa kuivainetele muna-piimasegu ja tükeldatud õunad. Valmis taigen pane koogivormi.
Purukatte jaoks sega kõik koostisosad ja näpi purutaoliseks massiks. Puista mass koogile.
Küpseta 200 kraadises ahjus 30-40 minutit.
Loomulikult me tegime ikka soolast sööki ka lisaks koogile, kuid pildistamisega läks nagu alati.. Samas oli õhtusöögi näol tegemist ühe mu lemmiktoiduga – kana-päikesekuivatatud tomati ahjuroog – ning teinekord kindlasti jagan retsepti.
Share Button