Sealiha sinepi-veinikastmes

Viimasel ajal on mitmed inimesed küsinud ideesid, mida saaks pärast tööd kiiresti õhtusöögiks valmistada. Mulle küll ei meeldi söögi tegemisel kiirustada, ent tööpäeva lõpus tõesti teinekord tahaks kiiresti ja lihtsalt kõhtu täis saada. Teate ju küll seda tunnet, kui pärast tööd on õues juba pime ja koju saabudes tahaks ainult diivanile teki alla kerra tõmmata ja sinna jääagi.. Kes siis sellisel hetkel ikka süüa teeb? Eks mina see olen.. Poolfabrikaate ma väga ei poolda (kuigi teinekord söön tõeliselt hea meelega rakvere previinerit ketšupiga) ja seetõttu praeliha+salat tundub tihti parima õhtusöögi variandina.
Sealiha sinepi-veinikastmes
500-600 g sealiha
1 sibul
2 tl Inglise sinepit
200-300 ml valget veini
sool-pipar

Liha võiks olla toatemperatuuril. Maitsesta sibula ja soolaga ning seejärel pruunista sibulaga pannil. Lisa pannile sinepi-veinikaste. Hauta kaane all nii kaua, kui aega on 🙂 Juba paarikümne minutiga saab liha mõnusa kastme maitse külge, ent kui vähegi kannatab, siis võiks hautada tunnike. Vajadusel lisada vahepeal kastmele vett.

 

Share Button