Lihtne lambahautis

Siit tuleb taas, üllatus-üllatus, üks lambahautis! Lammas on nii mõnusalt rasvane ja õrnalt omapärase maitsega, et seda ainult omas mahlas küpsetada tundub patt – juurikad peavad ikka ka selle õige meki külge saama. Seepärast mulle hautised ja supid lambalihast maitsevadki! Olgu siis  öeldud, et räägime siinkohal värskest lihast ja nooremapoolsest lambast/või lausa tallest. Kui tegemist on villamaitselise lihaga (loe: supermarketi kraam), siis seda võib juba peita rohkete tugevate maitseainete, nagu rosmariin, küüslauk, sidrun, alla ja küpsetada eraldi.
Antud roog on lihtne selle poolest, et enamik vajaminevaid asju on enamikus majapidamistest alati olemas. Liiatigi kulub põhiline aeg toidu hautamisele, mis annab suurepärase võimaluse taas blogipostitust kirjutada.. 🙂 Eriti efektne on hautise jagamine portsudena savipottidesse, kuid kahjuks mul endal linnakorteris selline luksus puudub.
Kasutasin roas ära lamba kintsuliha – kondi surusin aga sügavkülma, et peagi sellest suppi keeta. Seda siis juhul, kui mu sügavkülma sahtel veel kunagi avaneb. Siinkohal tuletan kõigile ratsionaalsetele inimestele meelde, et pehmete asjade surumine sügavkülma ei ole kunagi hea mõte, sest jäätudes need tahkuvad..
Lambahautis
600-800 g lambaliha
600-800 g kartuleid
1 suur sibul
2 porgandit
200 g tomatipastat maitserohelisega (kodune ketšup ajab ka asja ära)
800 ml puljongit
sool-pipar-pune
Lõika lambaliha kuubikuteks, haki sibul. Prae sibul klaasjaks, lisa pannile lambaliha ja pruunista kergelt. Maitsesta soola, pipra ja punega.
Kartulid ja porgandid koori ja tükelda. Väga väikeseid tükke pole mõtet teha – kartulid poolita või lõika neljaks, porgandid lõika 4-6 tükiks. Eraldi kausis sega puljong tomatipastaga, maitsesta soola, pipra ja punega.
Pane potti liha ja köögiviljad, sega läbi ning kalla peale puljong. Küpseta 200-210 kraadises ahjus 45-60 minutit, kuni kartulid on pehmed.
Share Button