Seenesalat

Meie kodus on kohustuslikuks sügisroaks salat soolatud männiriisikatest. Heal seeneaastal saab soolaseeni pikka aega, vahel lausa jõuludeni, külmkapist noppida. Sel aastal paraku piirdume vaid sügisega, sest meil ei olnud kuigi hea seeneaasta (või olen mina laisk olnud?). Samas, selle võrra paremini need maitsevad.. Üldsegi ei ole seeneisu veel täis saanud! Õnneks on kukeseened veel täitsa saadaval ja tellisingi neljapäevaks kilo kukeseeni Tagurpidi Lavkast.
Soolamine ise on lihtne protsess – korralikult kupatatud (vähemalt 2 päeva külmas vees olnud) männiriisikad laduda kihiti soola-küüslaugu(-tilliga) kaussi, suruda väga kõvasti kokku ja asetada jahedasse kohta vähemalt kaheks nädalaks. Enne söömist loputada külmas vees ja korraks panna ka keevasse vette. Salati valmistamine on aga veelgi lihtsam..
Seenesalat
300-400 g soolaseeni
1 väike sibul
75-100 g hapukoort/toorjuustu
murulauk
Seened ja sibul hakkida, lisada hapukoor või toorjuust. Kaunistada maitserohelisega!
Share Button