Juustukoogikesed šokolaadi ja mustasõstraga

Appi. Need juustukoogikesed. Nii lihtsalt tehtavad. Nii maitsvad. Taaskord on tegemist ühe oivalise retseptiga, kus vaid 6 koostisosa ja tegemiseks kuluv aeg kuni 10 minutit. Paras populist olen viimasel ajal. Kuna need on koostisosad, mis on mul alati kodus olemas (isegi toorjuust, sest sellel on pikk säilivusaeg ja ma ostan toorjuustu alati soodukate ajal), siis saan neid iga kell teha. Retsepti vaieldamatult raskeim osa on aga oodata valmis koogikeste hangumist.

Nende juustukoogikestega seoses ma esiteks kirun iseennast seetõttu, et oskan ja tahan süüa teha. Aga eriti seetõttu, et enda puuduliku fotograafiaoskuse pärast olen neid koogikesi nädala jooksul juba kaks korda teinud.. ja söönud.. ja söönud.. ja söönud.. ja homme hommikul pean end kaaluma ämmaka juures, okou.

Tegelikult see kaaluasi on ikka pigem nali… vist. Igapäevaselt ma sellele ei mõtlegi, kui ma just neid koogikesi ei söö, ja niikaua kui mu naba sees püsib (parem oleks, et püsib!), meeldib mulle isegi see hiiglaslik kõht. Hea kõva alus – saab arvutit toetada ja küüsi lakkides küünelakki peale asetada. Külje peal pikutades saavad isegi kassid selle peal magada. Hea tasane platoo.

 

 

dsc09805Vaadake vaid, kuidas läigivad! Ja mitte sellest, et nad on toored. Ikka suus sulavad!

 

PS. Huvitav, mitu korda ma pean kirjutama “mustasõstra”, kuni saan lahti harjumusest öelda/kirjutada “mustsõstra”?

 

Retsepti idee siit.

 

Juustukoogikesed šokolaadi ja mustasõstraga

12 tk

 

400 g toorjuustu

100 g suhkrut

2 muna

200 g hapukoort

200 g + 30 g tumedat šokolaadi

Paar peotäit musti sõstraid

 

Koogikeste jaoks peab kogu tooraine olema toatemperatuuril.

Kuumuta ahi 120 kraadini. Pane valmis muffinipann koos muffinivormikestega. Soovitan kasutada fooliumist muffinivorme, sest paberist vormid vettivad.

Sulata 200 g šokolaadi. Sega vispliga toorjuust suhkruga ühtlaseks. Lisa ükshaaval munad ja seejärel hapukoor. Viimasena sega hulka šokolaad, kalla saadud mass kohe vormidesse, puista peale mustad sõstrad. Küpseta koogikesi 50 minutit. Lülita ahi välja ja lase koogikestel veel ca 30 minutit suletud ahjus seista. Seejärel jahuta toatemperatuurini. Tõsta koogikesed külmkappi vähemalt 3 tunniks, aga parem veel – üleöö. Valmis koogikestele riivi peale järelejäänud tume šokolaad.

 

dsc09813

Share Button
31 Comments