Kanatiivad jogurtikastmes

Tegelikult ma ei tahtnud oma eelmise postitusega mingit haletsust ega lohutamist. Päriselt. Enda arust olin väga sõjakas-positiivses meeleolus seda trükkides (“ohh, panen nad kordki ometi paika”). Nii et tsill!

 

Chicken wings

 

Aga kevad. Mina saan kevade saabumisest alati aru kolmest märgist – linnulaul, särav päike ja tärkavad sinililled kohutav näonahk, hingamisraskused ja valutav puus 😀 Eks mul millegi õitseva vastu nõrk allergia ole, aga kuna see on mul juba nooruspõlvest, siis ma üldiselt ignoreerin seda – kasutan peitepulka, lonkan ja väldin võimalusel treppe. No biggie. Mäletan, et läksime emaga kunagi perearsti juurde, kui mul esimest korda need kevadised hingamisraskused tekkisid (tegelikult pole need väga raskused, ma lihtsalt ei saa kogu aeg kopse korralikult täis hingata, nagu poolikuks jääb see hingamine kohati). Arst arvas, et asi on selles, et mul on esimene peika ja kevad südames ja siis on normaalne selline väike õhupuudus. Mis seal ikka, läksin punastades arsti juurest sama targana minema. Ikka on tore sellist diagnoosi pubekana ema ees saada.

 

Chicken wings

 

Vaatamata oma füüsilistele eripäradele olen ma loomulikult täis tegutsemistahet ja optimismi (eks ma ju tegelikult näen ka seda päikest ja kuulen linnulaulu)! Lisaks tordindusele ootab mind ainuüksi aprillis ees üks pisike reis Itaaliasse, sünnipäev, “treeninglaager” ja sellele järgnev 100 km Võhandu maraton, mille loodetavasti läbime sõbrannaga tänavu kaheses süstas. Okou 🙂 Ei tea, kes see geenius oli, kes arvas, et see on hea mõte.. Peakski mõned sõudeergomeetri trennid veel kevadisse kavva võtma..

Aga nendele, kes mu FB lehte ei jägi (teid on veel, muidu? Ahh?), jagan ma natuke tortide pilte, mida olen viimase nädala jooksul teinud ja ka pildile saanud.

 

Easter, Naked cakeNn. Naked cake stiilis tordid, 5,5 kg, märksõnadeks must, kuldne ja lihavõtted.

 

Harry potter cupcakesHarry Potteri teemapeole. Kõik kaunistused šokolaadist 🙂

 

Strawberry cheesecakeViimastel nädalatel väga popp kook – maasika-juustukook, peal valge šokolaadi ja hapukoore kate.

 

Tänane retsept on Russian Foodie kevadnumbrist.

 

Kanatiivad jogurtikastmes

 

1,5 kg kanatiibu

300 g kreeka jogurtit

Rosmariin

Tüümian

Petersell

5 küüslauguküünt

Sool

Must pipar

Paprikapulber

Tšillipulber

 

Kalla jogurt kaussi, lisa kõik maitseained, hakitud maitsetaimed ja purustatud küüslauk ning sega läbi. Lisa kanatiivad ja lase neil 30 minutit toatemperatuuril seista.

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Küpseta 30 minutit, lülita sisse grillrežiim ja küpseta veel 10 minutit, kuni tiivad pruunistuvad pealt.

 

Chicken wings

Share Button
6 Comments