Baileys trühvlid

Teada on fakt, et paljudel inimestel aitab šokolaad kurbusega võidelda. Minu puhul aitab lisaks ka köögis toimetamine, mis hoiab käed ja mõistuse tegevuses. Nii ei jäänud mul muud üle, kui valmistada suuremat sorti laar trühvleid. Tummiseid, uhkelt šokolaadiseid, natuke vürtsikaid ja kerge Baileys likööri mekiga. Kurbuse vastu need siiski seekord väga ei aidanud, aga vähemalt sain pärast palju inimesi rõõmsaks teha. See on peaaegu sama hea.

 

Baileys truffles

 

Tegelikult teiste rõõmsaks tegemine jõuab tihti ringiga ka endani tagasi. Näiteks. Mu FB lehe jälgijad teavad, et ma otsustasin ühel heal päeval niisama osadele jälgijatele midagi valmistada. Lihtsalt, oli tuju. Juhuse (eeldusel, et juhused on ikka olemas, eksole) tahtel läks nii, et ühe koogi, linnupiimakoogi, tegin ma teisele blogijale, kes küll ei ela hetkel Eestis, aga oli suvel parasjagu siia tulemas. Nii me siis saimegi kokku ja ja… tema tõi mulle 2,5 kilo minu lemmikut Callebaut šokolaadi! Lihtsalt, niisama. Sellistel hetkedel ja selliste inimestega kokku saades tean ma väga selgelt, miks ma blogin ja miks ma tahan head teha (mitte, et heade tegude ajendiks oleks soov midagi vastu saada..).

 

Baileys truffles

Siin ma nüüd siis olegi – kodus on suurepärase šokolaadi uputus, mis lausa kutsub trühvleid meisterdama..

 

Baileys trühvlid

25-30 tk

 

1 dl vahukoort

1 sl Chai segu (vürtsikas!)

200 g šokolaadi*

40 g võid, toatemperatuuril

0,5 dl Baileys likööri

Paar peotäit krõmpsuvaid šokolaadipärleid**

 

Katmiseks – 300 g tumedat šokolaadi*, krõmpsuvaid šokolaadipärleid

Pane vahukoor, või ja chai pulber potti. Eraldi kaussi pane tükeldatud šokolaad. Kuumuta vahukoor keemiseni ja kalla see šokolaadile. Lisa Baileys ja sega ühtlaseks. Likööri võid ka rohkem lisada, aga ole sellega ettevaatlik, sest võib juhtuda, et liigsel alkoholi lisamisel läheb mass tükiliseks. Viimasena sega massi hulka šokolaadipärlid. Jäta segu tahenema, kuni see muutub vormitavaks (ca 30 minutit). Seejärel tee segust väikesed pallikesed, kasta neid tempereeritud*** šokolaadi sisse ja kaunista pärlitega.

*Mina kasutan ainult tumedat 50-70%-list šokolaadi, aga mahedama maitse armastajad võivad näiteks asendada pool šokolaadist piimašokolaadiga.

**Šokolaadipärlid on müügil näiteks Tallinnas Gemossi kaupluses. Neid saab kasutada äärmiselt mõnusaks lisandiks paljudesse magustoitudesse. Kui sul pole võimalik neid osta, siis soovitan asendada näiteks röstitud ja hakitud metspähklitega.

***Tempereerimisest loe täpsemalt mu šokolaadi ABC lehelt. Loomulikult võid trühvlipallikesi kasta ka lihtsalt sulašokolaadi sisse, aga sel juhul peab valmis trühvlid hangumiseks külmkappi asetama.

 

Baileys truffles

Share Button