Maapähklivõi trühvlid/ganache

See nädal algas mul ühe suure logistilise veaga. Nimelt olin veendunud, et mu abikaasa tuleb koju kolmapäeval.. aga tuli hoopis teisipäeval 🙂 Ja mis vahet siin on? Mu meessoost lugejatele võib see olla üllatav, aga teate, mida naised teevad, kui teid kodus pole? MITTE MIDAGI kasulikku. Niisiis oli mul kahe nädala jooksul kogunenud paar masinatäit pesu, riided olid igale poole mööda korterit laiali “riputatud”, külmkapis vihises tuul ja mööda korterit lendasid ringi kassikarva-tolmupallid. Okei, ma natuke dramatiseerin. Aga saate aru küll. Eriti tore on see, et ma käin esmaspäeva õhtuti ju Kassiabis ja seega nägi mu esmaspäev välja absoluutselt pea-otsas-laiali. Jooksuga kasside juurde, jooksuga poodi, jooksuga koju – seal ühe käega pannil kanakoibi ringi keerates, teises käes tolmuimejat hoides sain korterigi koristatud ja söögi tehtud. Magic. Naistel on ikka mingid imevõimed, kui olukord seda nõuab. Eilseks õhtuks olin ma igal juhul kukupai valmis ja võtsin abikaasa vastu korras kodus ning sooja õhtusöögiga. Vohh! Kus alles kiidan iseennast!

 

DSC05238

 

Jätkates kiitlemisega.. Ühel heal päeval ma mõtlesin olla abivalmis inimene ja koostasin oma blogile Šokolaadi ABC lehe.. ja teate, mis? Mul on nii tohutult hea meel, et seda iga päev üsna palju vaadatakse ja nii mõnigi kord mulle positiivset tagasisidet esitatakse või veel šokolaadi-abi saamiseks kirjutatakse. Tõesõna on tore kellelegi kasuks olla! Mul on juba küll kogunenud veel paar…kümmend asja, mis vajaksid sinna juurde kirjutamist, aga kellel tänapäeval aega on, eksole? Igal juhul, üks neist asjadest on seesama maapähklivõi šokolaadikreem ehk ganache. Ega siin midagi suurt ja erilist uut olegi – lisame aga klassikalisele ganache’le juurde maapähklivõid ja voila! Aga tulemus on… oh, kui hea. Seega teinekord, kui soovite teha klassikalisi trühvleid või katta torti tavalise kreemiga, siis lisage sinna juurde paar supilusikatäit maapähklivõid ja saate hoopis uue maitseelamuse! Kuna maapähklivõi võtab vähemaks tumeda šokolaadi mõrkjat maitset, siis selline lahendus sobib neile, kellele klassikalise ganache maitse liialt tummiseks jääb.

 

DSC05244

 

Retsept on pärit siit!

 

Maapähklivõi trühvlid/ganache*

 

300 g tumedat šokolaadi

100 g maapähklivõid

200 g vahukoort

1 tl vanilliekstrakti

 

Kui teed trühvleid, siis katmiseks – pähklipuru või -jahu, kakaod vms.

Haki šokolaad, sega maapähklivõiga ja pane kaussi. Väikeses potis kuumuta vahukoor ja vanilliekstrakt keemiseni ning kalla see šokolaadile. Lase seista, kuni šokolaad muutub pehmeks, ja seejärel sega spaatliga läbi. Lase jahtuda, kuni paraja konsistentsini. Kui teed trühvleid, võid ganache tunnikeseks külmkappi asetada, et oleks lihtsam pallikesi vormida.

*Trühvleid saab sellest kogusest väga palju, seega trühvlite jaoks soovitan teha pool kogust.

 

DSC05250

 

Share Button
4 Comments