Mõtted, veebruar 2015

 

Kuhu küll kadus veebruarikuu?

 

DSC05210

 

Näib, et torditegemise alla. Olen sel kuul teinud nii palju torte, et endalgi hirmus. Rääkimata vastlakuklitest. Üldiselt tordilaine osas ma süüdistan osaliselt Pillet, kes korraldab Nami-Namis igal aastal väga toredat tordivõistlust! Ma ikka paar nädalat vähemalt nuputasin, mida põnevat teha. Olin lõpuks enda arust äärmiselt originaalne oma vastlakuklite, matcha tee sambliku ja pannkoogitordiga.. aga võistluse lõpuks paraku enam mitte niiväga 🙂 Igal juhul, vaadake kindlasti ka üle, kui toredaid töid seal esitati! Loomulikult mängib eriti ilusate piltide puhul suurt rolli ka suurepärane pildistamisoskus, nagu elu on näidanud. Ja olgem ausad, ilusat tööd, mis on õigesti pildistatud, ongi kõige toredam vaadata ju.

 

Sellise suure tordihulga tagajärjel ei ole üldse imestatav, et minu selle kuu kuludest moodustasid pea poole toidukulud. Küll on aga äärmiselt üllatav, et mul on isegi korralik summa palgast üle jäänud. Seda pole ammu juhtunud. Ei teagi, kas asi on minu arenenud toiduplaneerimise oskusest (mida ma äärmiselt sinisilmselt tahaks uskuda), ühest nädalast ilma abikaasata või lühikesest veebruarikuust. Tõenäoliselt küll kõigest eelnevast kokku. Aga hea tunne on ikka!

 

Mida siis veel põnevat?

 

* Kuna enamik toidublogijaid on lisaks kõigele veel crazy cat lady’d, siis ma ei saa jagamata jätta, et Joy the Baker jagas retsepti kassile lõhemaiuse tegemiseks. Tea, peaks ka eraldi kassitoidu rubriigi tegema?

 

Natukene toidukunsti teeb iga toidufriigi päeva ilusamaks.

 

* Palun öelge, et teil on ka vaja VÄHEMALT pooli nendest ägedatest köögividinatest? Kahju, et jõuluvana tulekuni on veel nii kaua aega. Kust ma saaksin enne seda kassikujutistega tainarulli? Kas või ühte nendest ägedatest teesõeltest?

 

* Rääkides jõuluvanast – mul on hädasti vaja neid silte:

 

il_570xN_702711332_4ccp

il_570xN_672852088_68gx

 

* Kas teil on ka kevadväsimusest tingitud gripihooaja puhul suur vajadus süüa küüslauku? Mul küll on. Eriti pärast seda, kui mu kallis sõbranna kinkis mulle 3 purki küüslauku marinaadis. Mida siis teha, et järgmisel päeval inimesed ei peaks teie küüslauguhingeõhku nautima? Väidetavalt sööma/jooma – õunu, spinatit, piima, basiilikut, peterselli ja rohelist teed.. Selle peale lähengi võtan ühe kruusi teed..

 

* Jätkates kevadväsimuse teemadel. Vahel lihtsalt ei viitsi mitte midagi teha. Kohe üldse midagi. Isegi mitte voodist tõusta. Rääkimata sportimisest. Sellistel hetkedel kulub ära üks tõeline motivatsioonivideo:

 

 

* Natuke meelelahutust ehk 20 fotot nõukogude ajast.

* Kas teie olete kuulnud juba haldjate leivast? Ei ole? Kus te siis elanud olete? Väidetavalt Austraaliast alguse saanud haldjaleiva hullustus on vallutamas toidumaailma!

* Vahele ka üks tõsisem teema – Silja kirjutas väga põhjalikult gluteenist. Silja viidatud Jimmy Kimmeli video võtab kenasti kokku kõik selle, miks mina moedieedi jälgijaid kipun mõnitama.

* Kuu lõpus käis Eesti toidumaastikul üle mikro-skandaal seoses Õhtulehe artikliga: “Söögitegemisoskus hääbub – mõni laps ei teagi enam, mis on soust, kissell või mannavaht“. Kuigi artiklis tõstatatud probleemid on väga päevakohased ja olulised, siis suutis küündimatu ajakirjanik artikli pealkirjaks panna tsitaadi, mis absoluutselt ei võta kokku jutu sisu ja viis selleni, et arutelu antud artikli üle tekkis peaasjalikult teemal, kas soust, kissell ja mannavaht on ikka need olulised söögitegemisoskuse näitajad. Kurb, et nii läks.

* Selleks, et mitte lõpetada kurval noodil ja mitte jätta Martha Stewartit jagamata. Tehkem ikka mitmekülgset ja tervislikku toitu ehk õhtusöögiideed kanast, mille valmistamine võtab aega alla 30 minuti.

Ja nüüd võtkem entusiastlikult vastu märtsikuu! 🙂

Share Button
9 Comments