Kõrvitsapüreesupp

Nii… jälle olen ma üksi jäetud. Abikaasa on komandeeringus ja kellele ma ometi peaksin nüüd süüa tegema? Ega ometi iseendale? Eile näiteks olin pärast tööd ja trenni väsinud ning enda pärast küll ei viitsinud poodi minema hakata. Leidsin eelmisest nädalast üle jäänud kaks keedetud kartulit, paar nädalat külmas seisnud oad ja paar muna ning keerasin kõik õhtusöögiks kokku 😀 Mõtlesin veel, et teen sellest pilti, et iseend natuke mõnitada, nagu mul teinekord kombeks. Aga valminud roog nägi välja nii nagu oleks keegi seda kord juba söönud ja, uskuge või mitte, mul hakkas piinlik.

Tegelikult tahtsin rääkida sellest, et me üle pika aja veetsime abikaasaga nädalavahetuse koos, mitte midagi tehes. Õigemini käisime Soomes ühel sünnipäevapeol. Nii harjumatu oli olla mitte-asjalik ja süüa mitte teha (õnneks siiski lasti meil kartulisalatit hakkida). Korraks aega maha võttes nägin, kui palju ma tegelikult igapäevaselt ringi toimetan. Juba see fakt, et mind viiakse puhkama tekitas frustratsiooni. Ilma naljata. Mul oli just selleks nädalavahetuseks kaks tordisoovijat ja ma nii väga tahtsin neid torte teha. Vaidlesime siis abikaasaga telefoni teel, kas ma peaks kaasa minema ja mis kellasele praamile jõuame (kujutage ette, et esialgu ta tahtis juba reede hommikul minna!). Lõpuks ma siis nõustusin ja parasjagu kui olime kõne lõpetanud, astus mu kõrvale mu ülemus. Vaatas mulle ehmunud pilguga otsa ja küsis kas kõik on hästi, et ma näen nii õnnetu välja. Jepp, ma nägin õnnetu välja, sest mind sunniti puhkama.  Normaalne naine, eks?

 

DSC03520

 

Mu lemmikute suvikõrvitsate aeg on läbi saamas ja see tähendab üht – kõrvits on kohal! Seetõttu on praegu käimas ka Nami-Namis kõrvitsateemaline kooskokkamine, kus on jagatud juba päris mitu põnevat retsepti, mida tahaksin isegi proovida! Ise olen hetkel kõrvitsahooaega alustanud tagasihoidlikult, ühe pisikese taldrikkõrvitsa-supiga. Kas mul üldse tarvitseb öelda, et see maitses suurepäraselt? Vist mitte.

 

Kõrvitsapüreesupp

 

1 taldrikkõrvits

1 sibul

3-4 kartulit

4 küüslauguküünt

0,5 tšillikauna

1 l puljongit

200 g hapukoort

100 g tugevat juustu

3-4 sl sojakastet

Sool-pipar

 

Serveerimiseks – röstitud kõrvitsaseemned ja hapukoor

 

Haki peenelt küüslauk ja tšilli. Tükelda sibul, kõrvits ja kartul. Kuumuta poti põhjas õli ning prae selles sibul klaasjaks. Lisa küüslauk ja tšilli ning prae minut-paar. Lisa potti kõrvits ja prae veel 5 minutit. Nüüd lisa kartul, puljong ja soola-pipart. Keeda suppi kuni kõik koostisosad on pehmed.. või ülekeenud (püreesupi võlud) ehk siis ca 30 minutit. Püreesta supp saumikseriga ühtlaseks, lisa soja ning hapukoor. Lase supil veel kord keema tõusta. Seejärel maitse, kas kõik maitsed on tasakaalus.

DSC03528

Share Button
2 Comments