Banaanikeeks Kreeka jogurtiga

Esiteks, ma pean alustama elu üle kurtmisest. Nimelt andis abikaasa (kes see nädal puhkab minust Norras) teada, et tegi hommikusöögiks omletti. Minu abikaasa. Omletti. Ma olen juba aastaid palunud, et ta teinekord võiks mulle omletti teha ja tema on vastu raiunud, et ta üldse ei oska. Ja nüüd siis kirjutas mulle, et tegi omletti, justkui oleks see kõige elementaarsem asi, mis hommikul oli. Pff. Seda ma niimoodi ei jäta 😀 Lisaks tegi ta päris ise nelja juustu pastat. Varsti peab ta niimoodi oma blogi tegema.

DSC03089

Teiseks, mulle tohutult meeldivad spontaansed inimesed ja nende spontaansed teod. Näiteks on mul sõbranna, kes Praha südalinna metroopeatuses tööpäeva lõpus mõtles, kas ta saaks hakkama alla liikuval eskalaatoril üles jooksmisega.. ja siis katsetas seda. Hiljuti (et mitte öelda eelmisel nädalal) tundus ühel lahedal tsikil hea ideena Riia südalinnas purskkaevu ronida.. ja siis me ronisimegi. Mina jõudsin küll enne seda juba pidurdama hakata. Nagu alati. Ma imetlengi alati spontaanseid inimesi, sest tahan ka olla spontaanne, mitte mingi ülereguleeritud pedant 🙂 Okei, plaane ma ei oska kaugemale teha, kui kaks päeva.. aga.. ma just räägin sellistest olukordadest, kus tuleb suvaline mõte, mille kohe ka realiseerid. Kui ma pean tegema midagi, mis on mugavustsoonist väljas, siis ma a) ei tee seda, b) jonnin enne pikalt ja siis ikkagi teen (pärast olen ütlemata rahul). Kuhu ma sellega jõuda tahan? Eile, tekkis mul keset tööpäeva vastupandamatu soov trenni minna. See oli nii vastupandamatu, et lõuna ajal kodust läbi käies pakkisin spordiriided kaasa ja õhtuks olin aastaks sõlminud lepingu Audentes Fitnessiga. Lihtsalt niisama. Mõtlesin, et võiks nüüd aasta korralikult trenni teha. Õhtul täiesti rampväsinuna ja õnnelikuna mõtlesin aga seda, miks ma ometi nii harva nii spontaanne olen?

DSC03084

Jaaaa lõpetuseks… See keeks…. on lihtsalt liiga õige keeks. Suurepärane iga nurga alt. Ma vist olen armunud. Pidin keeksi kiiresti tööle ära tooma, et seda üksi mitte pintslisse pista.

Retsepti allikas (mugandatud): Lovely Little Kitchen.

DSC03085

 

Banaanikeeks Kreeka jogurtiga

 

120 g võid

200 g suhkrut (ma kasutasin 100 g valget ja 100 g pruuni)

100 g kreeka jogurtit

2 muna

3 küpset banaani

1 tl soodat

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillsuhkrut

160 g mandlijahu

200 g nisujahu

Noaotsatäis soola

 

Eelkuumuta ahi 180 kraadini.

Vahusta või ja suhkur heledaks vahuks. Lisa ükshaaval juurde munad. Purusta banaanid kahvliga massiks ja lisa seejärel tainale koos kreeka jogurtiga. Lisa mandlijahu. Sega eraldi kausis kokku jahu sooda, vanillsuhkru ja soolaga. Lisa kuivained tainale ja sega ühtlaseks.

Pane tainas võiga määritud keeksivormi ja küpseta ca 60 minutit – kontrolli keeksi valmidust tikuga.

DSC03092

Share Button
3 Comments