Kartuli-gnocchid puravikega

Ohh, terve see nädalavahetus oli jälle nii õige – ilus ilm, ilusad inimesed ja hea toit 🙂 Mida veel elult tahta? Noh, ütleme siis nii, et võibolla on päris kaalukas faktor õnnestunud nädalavahetuses ka see, et abikaasa tuli lõpuks koju.. ja tõi enda korjatud värskeid kammkarpe. Mmmm… Kuna ma hetkel olen natuke väsinud puhkamisest, siis ma ei hakka kiitlema, kui tore oli Uue Maailma festival ja kui tublid kokad on Kassiabi naised. Aga kindlasti jõuan peagi selleni!

dsc03102

Kuna ma eelmisel nädalal kolm õhtut olin üksi kodus ja kokkasin kohvikuks (kui nüüd aus olla, siis teglikult üks õhtu jõime taustaks hoopis sõbrannaga shampust.. selline tavapärane neljapäevaõhtu), siis tundus väga asjakohase tegevusena paralleelselt Masterchef Australia miljoni osa vaatamine. Sellised sarjad on ikka tõeliselt kiiduväärt, sest mõjuvad nii inspireerivalt, et lõpuks kõik kodukokad tunnevad end innustatuna ja hakkavad retsepte katsetama. Mina igal juhul tunnen end alati pärast vaatamist masterchefina. Viimati olin lausa väga motiveeritud tegema gnocchisid, mida ma tegelikult ei söö just kuigi hea meelega. Vot see on tase, eks. Ja teate mis? Need gnocchid olid oivalised.

Retsepti allikas (mugandatult): Masterchef Australia.

Kartuli-gnocchid puravikega

Neljale

Gnocchi

1 kg jahuseid kartuleid

1 muna

250 g nisujahu

Soola

Seened

1 suur sibul

1 küüslauguküüs

50 g võid

800 g puravikke

1 tl värsket tüümiani

0,25 tl estragoni

Sidrunikoort

Sool-pipar

Kaste

200 g kreeka jogurtit

0,25 sidrunimahl

1 tl pruuni suhkrut

1 küüslauguküüs

Sool-pipar

Keeda kartulid (koorimata) soolvees pehmeks. Lõika valmis kartulid kohe pooleks ja suru sisu läbi sõela kaussi, maitsesta soolaga. Klopi muna õrnalt läbi ning lisa kartulile, sega. Puista pool jahukogusest lauale, pane peale kartulid ning seejärel puista peale ülejäänud jahu. Hakka nüüd tainast õrnalt kokku voltima. Ürita võimalikult vähe sõtkuda. Mida vähem surumist, seda õhulisemad ja suussulavamad gnocchid saavad. Saadud tainas jaga kolmeks palliks, iga pallike rulli jahusel laual piklikuks vorstiks ja lõika 2-3 cm juppideks. Jäta jahusele lauale ootele.

Haki sibul ja küüslauk, tükelda seened. Prae õlis sibul klaasjaks, lisa küüslauk ja prae veel minut-paar. Lisa pannile seened ja prae, kuni eraldunud vedelik on aurustunud (nii umbes 15 minutit). Maitsesta seeni soola, pipra ja tüümianiga. Tõsta seened pannilt ära.

Kuni seened praevad, kuumuta potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga. Ettevaatlikult lisa vette gnocchi ja lase tasasel tulel podiseda paar minutit. Kui gnocchid tõusevad pinnale, siis need on valmis. Võta vahukulbiga gnocchid veest välja ja pane õliga määritud kaussi.

Sulata pannil 50 g võid ja prae selles gnocchisid, kuni need on kaunilt kuldsed. Lisa pannile seened, riivi juurde natuke sidrunimahla ja lisa estragon.
Sega kastme komponendid kokku ja paku gnocchisid kastmega!

DSC03095

Share Button