Kartuli-aedoa salat

Ma juba korra mainisin, et olen paaris toidualases grupis FB, sest seal on samade huvidega inimesed ja nii tore on nendega toidualaseid küsimusi arutada ja ideesid jagada. Mõni aeg tagasi mõtlesin liituda veel ühe dieedipidajate grupiga. Ilmselgelt jõudsin ma õppimisega liiga palju juurde võtta 😀 Tegelikult oli lisaks naiselik uudishimu selle vastu, mida siis salenejad usuvad aitavat. Ütleme nii, et tänaseks ma enam selles grupis ei ole.. 😀 Mitte et see nüüd nii halb oleks olnud.. Lihtsalt, kui vähe vingema seltskonnaga grupis küsib keegi “mis kellani Prisma lahti on?”, siis vastatakse inimesele nii, et ta teinekord enne küsimist avab Google. Seal grupis tekib aga tõenäoliselt arutelu, mis kell oleks ikkagi kõige tervislikum sinna kõndida, et saaks õhtuks kaloreid põletada, mitu kalorit see jalutuskäik põletab ja kas seejärel võib kodus mahla juua (ja mitu ml? ja mis kell hiljemalt?) või peaks piirduma veega. Minu jaoks oli igal juhul viimaseks piisaks see hetk, kui avasin grupi lehe ja vastu vaatasid järjest sellised küsimused (väga raske on neid niimoodi siia muutmata kujul jätta):

Selline küsimus,kumb kasulikum kas õues jalgrattaga sõites 1tund või toas velotrenasööriga pool tundi ?Nii nii palav toas ,et ei kannata veloga sõita,Parem sõidaks õues,Andke palun nõu

Ma tean,et see teema on siit läbi käinud ja ma ei leia seda. Ei mäleta enam, kui teha trenni õhtu siis mis aeg?

Palun abi, ma ise olen suht tola sellel toitumise alal, aga palun seljatuge! Tean kuskilt alateadvusest, et see 82% või on kasulikum, kui Voimixi margariin… palun seletage mulle täpsemalt lahti, et miks???

Kas oleks väga patt süüa napoleoni kooki tükike ja mitu gr oleks normaalne.Aitäh vastajatele.

DSC02080

See küll mingi saleneja toit ei ole, sest nende maailmas on kartul kurjast, rääkimata praetud kartulist.. Julgematele on see salat aga väga mõnusaks suviseks garniiriks!

Soe kartuli-aedoa salat

400 g kartulit
300 g aeduba
3 küüslauguküünt
0,5 laimimahl
2 spl seesamiseemneid
50 g võid
Pipart
Soolahelbeid

Pese värskeid kartuleid hoolikalt, lõika pooleks ja keeda soolvees pehmeks. Kuni kartulid keevad, lõika aedoad lühemateks juppideks (kaheks või kolmeks) ja haki küüslauk. Keeda ka ube soolvees pehmemaks – 10 minutit.

Kurna nii oad kui kartulid. Sulata pannil või ja prae selles küüslauku minut-paar, et aroom eralduks. Lisa pannile oad ja kartulid, prae ca 5 minutit. Tõsta pann tulelt ja jahvata köögiviljadele musta pipart, puista seesamiseemned, pigista peale laimimahl ja viimasena puista roale soolahelbed!

DSC02078

 

Share Button
4 Comments