Veiseliha-tatrakotleid (+ jee, olen kõrgelt haritud!)

Tänasest kirjutab seda blogi kõrgelt haritud inimene! Haha. Nali naljaks, aga oma magistritöö sain täna edukalt kaitstud. Ise seni veel päris ei usugi, millised kaks aastat mul on olnud. Läheb vast veel natuke aega, et kõik päriselt ka kohale jõuaks. Neile lugejatele, kes ei tea, mis eriala ma õppisin, pean kurbusega tunnistama, et paberitega kokk-kondiitrit minust ei saanud 🙁 Hoopis tehnikateaduse magister. Magistritöös analüüsisin Eesti jõgede hüdromorfoloogiat. Endalgi on vahel naljakas, kui sainast-seina mu tegevused ikka on.

Huvitav küll, mille üle ma edaspidi oma blogis toriseda saan?

Kuna teadsin, et see nädal valmistun kerges paanikas ette oma magistritöö kaitsmiseks, siis pühapäeval tegin valmis kohe suure potitäie oma lemmikut oblikasuppi ja veiseliha kotletid.. tatraga! Mu mees on viimasel ajal jõudnud arusaamiseni, et tal ei ole vaja garniiri ja hea meelega sööks liha salatiga pidevalt. Aga nõnda sportliku mehe toitmine ainult liha ja salatiga kujuneb päris kulukaks. Nii ma siis peitsin garniiri kotlettide sisse! Ta küll vaatas esialgu mulle kahtlustavalt otsa, et mis imelikust lihast need asjad küll tehtud on, aga kuna maitse sobis, siis sõi ja rohkem küsimusi ei esitanud 🙂

Hoiatan, et retseptis olevad kogused on päris suured, tegelikult piisab ka poole väiksemast kogusest. Lihtsalt mul oli vaja korraga palju süüa valmistada.


Veiseliha-tatrakotleid

600-700 g veisehakkliha

6 dl keedetud tatart

3 purustatud küüslauguküünt

2 muna

2 tl paprikapulbrit

0,25 tl tšillit

0,25 tl tüümiani

0,25 tl pune

Soola-pipart

Paneerimiseks – riivleib


Sega hoolikalt kokku kõik koostisosad, vormi paraja suurusega kotletid, paneeri neid riivleivas ja prae. Kui sulle meeldivad krõbeda koorikuga kotletid, siis prae neid pigem natuke madalamal kuumusel ja kauem, et need kindlasti küpseksid seest valmis. Kui tahad pehmemat tulemust, siis võid praadida kiiremini, aga pärast praadimist pane kotletid vähese kuuma veega haudepotti ja hauta 190 kraadises ahjus ca 30 minutit.

DSC01532

 

Share Button
2 Comments