Munapuder kartuli ja spargliga

Uskumatu lugu, aga ma leidsin Nõmme turult jälle Eesti sparglit! Uurisin siis müüjalt, kes teadis rääkida, et eelmisel aastal oli spargel müügis 10 päeva, aga tänavu on ilm jahe püsinud, hoides spargli valmimise kiiruse mõõdukana. Nii on saaki saadud juba pea kuu aega. Mina ei kurda 🙂 Ostsin aga paarsada grammi sparglit (tõsi, ema kulul :)), et teha pühapäeva hommiku-lõunasöögiks toekat munaputru. Mees tuli siiski komandeeringust tagasi ja ma ei jõudnud kodu ära koristada. Panustan sellele, et täis kõhuga mehel on hea tuju..


Munapuder kartuli ja spargliga

5 muna

1 dl piima

4 keedetud kartulit

2 sl võid

200 g sparglit

1 sibul

100 g juustu

Soola-pipart


Riivi juust ja pane kõrvale. Haki ja prae sibul võis klaasjaks. Seni haki spargel ja kartul (ära unusta spargli puitunud varred ära murda) ning lisa pannile, maitsesta soola ja pipraga. Prae mõõdukal kuumusel 5 minutit, aeg-ajalt segades. Vahusta munad piimaga, maitsesta soola ja pipraga. Kalla munasegu pannile, lase minut hüübida ja seejärel sega pannilabidaga, kuni puder on valmis. Puista peale juust, pane minutiks pannile kaas peale, et juust ära sulaks.

DSC01515

 

Share Button