Karulauguhummus.. avokaadoga

Täna hommikul, üksi Tallinna sõites, mõtlesin valmis pika ühiskonnakriitilise postituse Geirovisioonist (mul ei ole midagi geide vastu, lihtsalt… ah ma ei viitsi). Aga päeva peale mu viha lahtus – õppisin, käisin korra Nõmme turul, õppisin veel. Nüüd ma isegi enam ei mäleta koledaid sõnu, mis hommikul meelel ja keelel olid.

Juba mitu nädalat jääb mulle ette Nami-Nami karulauguhummus (okei, tegelikult salvestasin selle lingi järjehoidjatesse ja avan ise seda vahepeal 🙂 ) Teadupärast hummus mulle maitseb, karulauk maitseb rohkemgi veel. Olen sel aastal ikka päris palju kevadist rohelist kraami ära söönud ja teen seda edaspidi.. niikaua kuni turul värske roheline olemas! Juhin tähelepanu sellele, et karulauku tasub võtta turult kindlasti sealt, kus karulauk vees seisab ja säilitada seda kodus külmkapis, veetopsis. Nimelt kaotab ta natukenegi närbudes oma küüslaugust teravust ja nii saab sellest lihtsalt umbrohi.

 

DSC01283

 

Kuna avokaadohummusest on saanud mu lemmik, otsustasin ka siia retsepti avokaado lisada. Maitse on mmmmmmõnusalt mahlane.

 

Karulauguhummus.. avokaadoga

 

200 g kikerherneid

Peotäis karulauku

1 avokaado

2 sl oliiviõli

0,5 sidruni mahla

1 sl tahhiinipastat

Soola-pipart

 

Sega kõik koostisosad ja püreesta, kas blenderis või sumikseriga või köögikombainis..

 

DSC01302

Share Button