Astelpaju-beseeküpsised

Beseeküpsised on sellised toredad asjad, mis pahatihti ei taha inimestel õnnestuda, jäädes nätskeks. Tegelikult on nende valmistamine ülilihtne, vaja vaid munavalgeid vahustada ja siis veel vahustada ja lõpuks veel vahustada, nii et käsi mikseri hoidmisest väsiks. That’s it. Võlutrikiks on ka küpsetamine – kui ikka küpsetada madalal kuumusel ja tubli 3 tundi, vahepeal ahjuust avades, siis kuivavad küpsised ära küll. Mina olen seega nii julge, et lausa katsetan erinevate marjajahude lisamist beseele. Siin retseptis on lisatud munavalgetele Taarapõllu astelpajujahu, aga tasub katsetada ka teiste jahudega! Marjajahuga ei jää küpsised nii suussulavad, kui klassikalised beseeküpsised, vaid pigem mõnusad krõmpsud.

 

IMG_9054

 

Astelpaju-beseeküpsised

25-30 tk

 

2 munavalget

100 g tuhksuhkrut

2 spl astelpajujahu

50 g šokolaadi

 

Alusta vaiksel kiirusel munavalgete vahustamist, tõstes kiirust järk-järgult. Kui munavalge tundub juba üsna kõva, siis lisa vähehaaval suhkur ja jätka vahustamist. On oluline, et vaht saaks tugev – mikserilaba välja tõstes peavad tekkima vahust tipud, mis jäävad püsti. Seejärel sega ettevaatlikult juurde jahu. Pane saadud mass kilekotti (kondiitrikotti) ja pritsi ahjuplaadile sobiva suurusega küpsised. Küpseta 80 kraadises ahjus 3 tundi, vahepeal ahjuust avades, et niiskus välja pääseks. Kui 3 tundi on täis, lülita ahi välja, ava uks ja lase küpsistel täielikult jahtuda.

Šokolaad pane kilekotti, sulata mikrolaineahjus ja tee sellest jahtunud küpsiste keskele pallikesed.

 

IMG_9059

 

Share Button