Mereandidega tartlet’d

Kuna aastavahetuse põhirõhk oli kalal, siis valmistasin ka tartlet‘id mereandidega. Parim aeg postitamiseks on aga 3 päeva enne koledat eksamit. Pea on aga nii pulki täis, et ma ei jaksa isegi irooniline olla. See on lausa uus tase.

Retsepti allikas: Oma maitse.

IMGP1467

Mereandidega tartlet’id

6 tk

 

300 g soolast muretainast või valmis korvikesi

1 sibul

1 tl mahedat karripulbrit

70 ml valget veini

100 g lõhefileed

250 g mereannisegu

1 muna + 1 munakollane

100 g vahukoort

soola-pipart

petersell või koriander

 

Kui kasutad muretainast, mitte valmis vormikesi, siis esimese asjana küpseta vormikesed. Suru muretainas tartlet‘i vormidesse, toesta küljed fooliumiga, et need alla ei vajuks. Pane vormid 30 minutiks külmkappi ja seejärel küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit, võta foolium ära ja küpseta veel 5 minutit.

Nüüd valmista täidis – haki sibul ja prae pannil klaasjaks. Lisa karripulber ja kuumuta, kalla pannile ka vein ja lase paar minutit alkoholil välja aurustuda. Nüüd lisa lõhetükid ja võta pann tulelt. Viimasena pane sisse mereannisegu (muidu jäävad krevetid väga kummised).

Võta teine kauss ja sega seal munakollane, muna ja koor. Kalla saadud segu pannile, maitsesta soola ja pipraga. Pane täidis vormidesse ja küpseta 180 kraadises ahjus ca 20 minutit. Serveerides puista peale hakitud maitseroheline.

 

IMGP1465

Share Button