Lõhe-avokaado terriin

Alustada oma uusaasta lubadusest jagada häid soolase toidu retsepte on väga lihtne, sest tegin paar eelrooga aastavahetuse pidustustusteks. Tegelikult läks meil aastavahetusel toiduga seekord eriti kummaliselt – kui olime poole peal eelroogadega, siis saime aru, et toatemperatuurile tõstetud pardirind on vaja tagasi külmkappi tõsta. Ehk siis eelroogasid sai nii palju, et põhiroast sai hoopis 1. jaanuari õhtusöök ja kartulisalati jääke sõin isegi veel 2. jaanuaril 🙂 Mina päris kogu süüd enda peale ei võtaks, sest külmale lauale ka isa ostis 6 erinevat sinki-vorsti, rääkimata tervest jamon‘ist (olen päris kindel, et just sellest mina üle sõingi), juustust ja ammugi kalamarjast.. Ja viimase asjana meenus mulle isa lause, et õigel peolaual peaks olema tursamaks ja võiks olla ka sprotid. Kui aga poes kalaleti ees seisin, siis tundus igati õige osta lisaks 2013 aasta Eesti parim toiduaine – marineeritud angersäga. Niiet põhimõtteliselt süüdistan ma kõiges isa 🙂

Kui rääkida lõhe terriinist, siis on see üks retseptidest, mis on mul kukla taga olnud juba aastaid, aga kuidagi ei ole selle tegemiseni jõudnud. Esimest korda nägin seda ca 3 aastat tagasi minigst kokasaatest, siis Tuuli blogis ja lõpuks paar kuud tagasi ka Oma Maitses. Iga kord veel mõtlesin “jajaaa, seda peaks tegema, tundus ülilihtne ja maitsev”. Parem hilja kui mitte kunagi ja nii ma ta aastavahetuseks valmis tegingi. Väga petlik roog on – tundub nõnda kerge ja lahja, aga tegelikult sisaldab rammusat lõhe, rääkimata avokaadost, ja täidab kõhtu väga edukalt. Valmistamine oli lihtne ja kiire! Mulle maitses väga!

 

IMGP1462

 

Lõhe-avokaado terriin

Ca 6 tk

 

Soola- või külmsuitsu lõhe või forelli viile

Paar küpset avokaadot

Paar teelusikat toorjuustu

Tilli

Murulauku

Sidrunimahla

Soola-pipart

 

Tee valmis täidis – tükelda avokaado, lisa toorjuust, sool, pipar, sidrunimahl ja maitseroheline.

Vooderda muffinivormid toidukilega ja määri kergelt õliga. Pane lõhefilee vormi põhja ja äärtele, sisse täidis. Üle ääre ulatuvad filee osad pane täidise peale. Kata teriinid toidukilega ja jäta paariks tunniks külmkappi maitsestuma. Serveerimiseks kummuta terriinid vormist välja ja kaunista maitserohelisega.

Share Button