Juustukook kirsside ja šokolaadiga

Nonii.. Tundub, et Jõulude lisakilod on juba maha raputatud ja võib hakata aastavahetuse retseptide peale mõtlema. Pärast oma venna sünnipäeva ja kahte kooki olen isegi mina taas oma tagumiku välja vedanud. Eks tegelikult on ka vabu päevi olnud ja ülikoolis ei peagi iga õhtu käima. Ka sessi alguseni on ju lausa nädal – õige tudeng ei hakka eales konspekte varakult valmis vorpima. Nii olen mina jõudnud kepikõnnini. Olen aastaid kepikõndijaid mõnitanud, sest nende suu liigub üldjuhul kiiremini kui jalad. Ja kuigi endal juba pikemat aega ahvatlus just kepikõnniga alustada, siis suur ego ja eneseuhkus ei saa ju lasta mul tegeleda sama spordiga, millega “need tibid” tegelevad. Varem olen ikka jooksmas käinud, aga pidevalt vaevasid mind valutavad hüppeliigesed ja põlved. Kui te vaid näeksite, kuidas ma jooksen, kohe saaks kõik aru, miks jalad valutavad. Abikaasa väidab, et jooksen nagu Poeezia 😀 Parim seik oli siis, kui ma Poola kolkakülas kell 6 hommikul jooksma läksin (ärge küsige) ja üks elumees-kalur hakkas mulle poola keeles seletama, kuidas jalgu peaks ikka otse maha asetama.. Aga see selleks.

Oma esimest jõuluretsepti ma juba jagasin ja nüüd siis teise juurde. Kuna sattusin 2 nädalat tagasi esimest korda elus Jamie Oliveri blogisse, siis ei saanud ju ometi ainult ühte retsepti sealt valida. Seda enam, et juustukoogi nimeks oli “maailma parim juustukook”. Noh, mina siinkohal Jamie’ga ei nõustu absoluutselt ja jään oma “maailma parima juustukoogi” juurde. Aga väga hea oli kook sellegipoolest, eriti sooja šokolaadikreemiga! Natuke muutsin koguseid, sest tegin koogi väiksema, 24 cm, vormi sisse.

Allikas: Jamieoliver.com

 

Juustukook kirsside ja šokolaadiga

 

Juustukook

100 g sulatatud võid

200 g piparkooke

100 g pruuni suhkrut

2 sl maisijahu

800 g toorjuustu

2 suurt muna

100 ml vahukoort

1/2 apelsinikoort

50 g tumeda šokolaadi tükke

 

Kirsid

150 g kuivatatud hapusid kirsse

2 sl pruuni suhkrut

1/2 apelsinikoort

1 apelsini mahl

1 tl kaneeli

1 vanillikaun

1 sl konjakit

 

Šokolaadikaste

100 g tumeda šokolaadi tükke

200 ml kohvikoort

20131225_190915

Eelkuumuta ahi 180 kraadini.

Purusta küpsised, lisa neile sulatatud või ja suru saadud segu koogivormi põhja. Küpseta 10 minutit.

Tõsta temperatuuri ahjus 200 kraadile.

Valmista kirsid – pane pannile kirsid suhkruga, apelsinikoore, mahla ja kaneeliga. Kuumuta paar minutit, seejärel lisa konjak ja 1/2 vanilliseemnetest. Keeda kirsse madalal kuumusel veel 5 minutit, jahuta.

Nüüd valmista juustukook – sega kokku toorjuust suhkru ja maisijahuga. Lisa munad ja sega hoolikalt, viimasena sega juurde vahukoor, 1/2 vanilliseemnetest ja apelsinikoor.

Võta pannilt pooled kirssidest + šokolaaditükid ja sega toorjuustuga. Kalla segu küpsisepõhjale. Veerand kirssidest pane koogi peale. Küpseta kooki 35 – 40 minutit. Jahuta. Jahtunud kook peaks külmkapis üleöö seisma.

Järelejäänud kirsid ja pannile jäänud kaste sega kokku šokolaadi ja kohvikoorega (võid lisada ka veel konjakit), kuumuta ja keeda ühtlane kaste. Seda võid teha enne serveerimist või päev enne. Mina tegin ka kastme päev enne, säilitasin karbis ja soojendasin enne serveerimist.

Share Button