Kohupiima-kamakreem marjakastmega

Ma just kuigi entusiastlik retseptivõistlustel osaleja ei ole, aga kaks korda olen oma retsepte siiski võistlustulle edastanud. Mõlemalt sain ka auhinnaks toiduüritustel osalemise. Viimati osalesingi Selveri retseptivõistluses, sest tundus eriti laheda ideena, et mu mõni retsept ka trükitud saaks. Ja nii ongi! Peagi peaks Selveris jagamisele tulema 2014. a kalender, milles aprillikuud ehib minu retsept. Karta on, et terve järgmine aasta on minu köögis aprill.. 🙂 Auhinnaks, lisaks retsepti trükkimisele, oli osalemine õhtusöögil restoranis KamaHouse.
Esiteks, jättis väga positiivse mulje KamaHouse oma kärtspunaste ja elavate värvilahendustega ja korrapäratusega. Mulle tegelikult ei meeldi tänapäeva kohvikute sisustamine vana mööbli ja erinevate nõudega (noh, hea küll, esimeses kahes kohas ehk meeldis, aga palju võib, see pole enam originaalne). Samas KamaHouse on säilitanud mingi harmoonia ja “oma” joone ning sealne korrapäratus mõjub… korrapäraselt! Natuke hajevil ülisõbralikud perenaine ja teenindajad, vaikselt omaette tiksuv ülekaaluline koer, kärtspunane Mercedes ja Rudolf Visnapuu retseptid moodustavad kokku väga stiilse ja hubase söögikoha. Menüüst niipalju, et saime süüa rohkelt… kama!
Salat, milles saiakrutoonide asemel kamapallid! Roheline salat kärtspunasel taldrikul on eriti efektne!
Eesti juust kamapaneeringus. Maitses nagu tavaline Tšehhi Smaženy Syr, mis juhuslikult üks mu lemmiksööke, mmm..
Söögid olid küll head ja originaalsed, aga paraku on kama nii pirtsakas toiduaine, et sellest on raske tugevat maitseelamust välja pigistada.. Magustoiduks saime kama-kohupiimadesserti astelpajuga ehk siis üsnagi tavapärane ja koduse maitsega dessert. Ise tegin kodus ka ühe mõnusa ja tervisliku kama magustoidu, mis ei ole üldse magus ja sobib suurepäraselt vitamiinivaesesse talve algusesse. Loomulikult võivad maiasmokad tõsta mee ja suhkru kogust.Kohupiima-kamakreem marjakastmega
Neljale


Marjakaste
100-200 g külmutatud hapukaid marju
2-3 tl mett
2 sl vett
Natuke ingverit

Kreem
400 g kohupiima
3 dl maitsestamata jogurtit
3 sl fariinsuhkrut
70 g kama
30 g hakitud (kreeka)pähkleid

Esimesena pane marjad veega potti ja kuumuta keemiseni. Mina kasutasin astelpaju, musta- ja punase sõstra segu. Samal ajal rösti ka kama kuival kuumal pannil. Kama röstimine toob paremini esile selle maitse!

Võta marjad tulelt, lisa juurde ingver (ma lõikasin 4 õhukest viilu) ja paari minuti pärast mesi. Lase natuke seista ning seejärel suru läbi sõela. Jäta jahtuma. Samal ajal sega kohupiim, kama, jogurt, suhkur ja pähklid korralikult läbi. Jaga kreem nelja kaussi ning peale kalla moos. Kaunista pähklitega.

 

Share Button