Seene-hakklihatäidisega pannkoogid

Usun, et igal kokal on retsepte, mille tegemist ta pelgab või lihtsalt parema meelega ei tee. Te kindlasti ei usukski, aga minu õudusretseptiks oli aastaid – pannkoogid! Lihtsalt mu ema teeb maailma parimaid pannkooke, selliseid õhukesi ja üldse mitte rasvaseid, ja kui ma püüdsin neid järgi teha, siis mitte kunagi ei õnnestunud samasugused. Ikka olid kas paksud, pehmed, läksid katki, kõrbesid jne jne. Nii ma loobusingi pannkookidest. Praegu on endalgi naljakas mõelda, et roog, mida oskavad isegi lapsed, valmistas mulle aastaid peavalu. Aga elu läks nii, et sain abikaasa, kes tõeliselt armastab pannkooke. Ta võib ühe laari pannkooke moosiga korraga ära süüa. Lisaks lööb ta nägu särama juba ainuüksi siis, kui ma mainin, et kavatsen praadima hakata.. Nii ei jäänudki mul muud üle, kui end kokku võtta ja lõpetada pirtsutamine. Niikuinii ei tule sama head pannkoogid, kui emal, aga head on ju ikka!
Selleks nädalaks menüüd planeerides küsisin ka abikaasa erisoove ja selleks olid… üllatus-üllatus… täidetud pannkoogid. Igaks juhuks ma iga nädal ta soove ei küsi, sest muidu muutuks menüü üsnagi ühekülgseks.. 🙂Seene-hakklihatäidisega pannkoogid
 8-10 pannkooki

Pannkoogid

1 muna
0,5 l piima
2,5 – 3 dl jahu
1 tl suhkrut
0,5 tl soola

Täidis

500 g hakkliha
200 g seeni
1 sibul
Liha üldmaitseaine
Sool-pipar
200 g riivitud juustu

Esimesena valmista täidis. Selleks prae sibul klaasjaks, lisa hakkliha ja prae ca 5 minutit. Maitsesta liha ning seejärel lisa pannile seened, prae kuni seened valmis. Tõsta täidis jahtuma.

Pannkookide koostisosad klopi kokku ning prae suured ülepannipannkoogid. Iga pannkoogi keskele tõsta 1 sl juustu ja 2-3 sl hakklihatäidist ning paki pannkook 🙂

 

Share Button