Pardipraad kartulipüreega

Mõni inimene ei tee oma elu jooksul ühtegi pardipraadi, samas kui teine küpsetab nädalaga kaks. Ei tasu karta, et mul pardivaimustus oleks, lihtsalt viimati juhtus nii, et tellisin Maakaubast ühe kolmekilose pardi asemel kolm parti 🙂 Eks see tellimisleht oli kaheti mõistetav ja mina mõistsin valesti. Õnneks oli Oma Maitse erinumbris (muide, antud erinumbris oli eriti palju põnevaid retsepte!) parasjagu haneprae retsept, mis tundus igati sobivat ka pardi valmistamiseks. Varem polegi parti küpsetuskotis valmistanud, aga kindlasti teinekordi kasutan küpsetuskotti, sest liha sai mõnusalt pehme. Kuna garniir ehk kartulipüree valmis pardi sees, siis jäi üle teha vaid värske salat ja osta vein (aitäh, Marit!). Muide see kartulipüree oli mu lemmik osa praest – eriti maitsekas ja mõnusalt pardirasvas küpsenud..


Pardipraad rohelise kartulipüreega
2,5 kg part
800 g kartuleid
1 porru
4 küüslauguküünt
2 sl värsket tüümiani
1 sidrun

peotäis peterselli
sool-pipar

Esimesena maitsesta part soola-pipra ja sidrunimahlaga, jäta toatemperatuurile seisma. Koori, keeda ja püreesta kartulid. Kuni kartulid keevad, prae porru ja küüslauk klaasjaks. Lisa kartulipüreele porru-küüslaugusegu, maitseroheline, riivitud sidrunikoor ja sool pipar. Ei tasu karta, kui püree tundub kuiv, sest hiljem imbub see niikuinii pardirasvaga läbi. Siit tuleb retsepti parim osa – topi parti nii palju kartulipüreed, kui õnnestub, ja tõmba paari pistega auk kinni. Võid ka hambatikkudega kinnitada, aga niit püsib paremini.
Pane part küpsetuskotti ja küpseta 180 kraadises ahjus 2,5 – 3 tundi.
Share Button