Home made Bounty

Nonii-nonii.. Siit tuleb magus postitus. Olen üldiselt suur maiustuste valmistamise fänn ja hea meelega teen tihti komme-trühvleid, sest iga kommi valmistamine nõuab süvenemist ja vaikset omaette nikerdamist. See on kuidagi rahustav tegevus temperamentsele naisele, mis aitab omi mõtteid koguda ja lisaks valmistab rõõmu lähedastele. Oh seda ema rõõmu, kui ta saab potipõhjast šokolaadijääke süüa ja ma vist mäletan igavesti, kuidas ma Prahas komme tegin ning mu kallis sõbranna ei suutnud vaadata šokolaadi ülejääke ega lubanud mul midagi ära visata. Lõpuks oli tal väga pikalt paha olla, aga kõik jäägid sõi edukalt ära. Mitte, et ma ise kommi ei sööks, aga jääkide kohapealt teen küll südame kõvaks, sest muidu oleks mul juba mitu numbrit suuremad riided..
Tänased maiustused on eriti lihtsad ja eriti magusad! Retsept ei ole minu välja mõeldud, aga allikat ka viidata ei oska, sest olen vaadanud palju erinevaid Bounty retsepte ja ei teagi, kust see lõplik mõte tuli. Aga maitse on igal juhul nagu päris!! Ja kas ma seda juba mainisin, et valmistamine ülilihtne?
Kuigi tõele au andes ütlen, et Bounty meeldis mulle rohkem, kui ma ei teadnud, mida see sisaldab.. 🙂
Kodune Bounty
100 g võid
350 g kookoshelbeid
300 g kondenspiima
300 g piimašokolaadi

 

Sega kookoshelbed toasooja võiga, lisa kondenspiim. Suru saadud mass ruuduks, millel kõrgust ca 1-2 cm (sõltuvalt täidise paksuse soovist) ja pane külmkappi pooleks tunniks. Võta külmkapist välja ja lõika massist meelepärase kujuga tükid. Ma püüdsin enamvähem õige Bounty kuju järgi teha ja sain 25 tükki. Pane need tagasi külmkappi taas pooleks tunniks.
 
Sulata potis 2/3 šokolaadist, võta see tulelt ja lisa juurde ülejäänud 1/3 šokolaadist (see on peen protsess nimega tempereerimine, et šokolaad kaunilt läigiks). Pildilt kohe näha, et šokolaad tempereeritud!
Kasta kommi sisu šokolaadi sisse ja pane alusele tahkuma, kaunistamisel kasuta kahvlit ja fantaasiat. Lõplikuks tahkumiseks võid pooleks tunniks maiustused ka külmkappi panna! Kuna retsept sisaldab võid, siis soovitangi komme külmkapis säilitada!
PS. Igaks juhuks lisan, et retsept on küll ülilihtne, aga natuke keerulisem osa sellest on täidise katmine šokolaadiga. Siinkohal aitab see, kui teha väiksemad kommid, sest neid on kergem “kasta”. Aga sellisel juhul kulub rohkem šokolaadi. Kui teha piisavalt suured kommid, siis “kastmine” võiks välja näha nii, et paned täidise šokolaadi sisse, keerad ringi ja võtad välja. Kui mõni nurk või auk jääb katmata, siis võta väikese lusikaga šokolaadi ja peida iluvead juba alusel oleval kommil. Igasugune solgutamine šokolaadipotis rikub ainult šokolaadi ja ka täidis hakkab sulama, helbed šokolaadimassi segunema jne.
Share Button
2 Comments