Peedi-sinihallitusjuustu pirukad

Oktoober on üks raske kuu! Ma küll suuremat sorti viriseja ei ole, aga tõesõna oleks mul justkui kevadväsimus peal. Võibolla on asi ka selles, et aitab juba ülikoolis käimisest, sest no tõesti – kaua võib koolipinke nühkida?? Tegelikult on jäänud vaid paar kuud ja siis ongi kõik ained tehtud, aga üllataval kombel isegi see teadmine ei aita mind. Praegugi istun ülikooli raamatukogus, trotsi täis, ja kirjutan hoopis postitust.
Nii, väike laupäevahommikune jonn on nüüd tehtud ja võib positiivsematel toonidel jätkata! Jagan seekord retsepti, mida arvatavasti on järele proovinud kõik Eesti naised, kes toidublogimisega tegelevad või teiste toidublogisid jälgivad (originaalretsept vist päris NamiNamist). Tundub olevat patt, kui mõnes Eesti toidublogis seda retsepti pole, seega ei hakka ka mina patustama. Vähemalt siinkohal mitte..
See on tõeliselt kiiresti ja lihtsalt valmiv suupiste, mida suurepärane pidulaual pakkuda või külakostiks kaasa võtta. Olen seda korduvalt teinud ja kõigile on maitsenud. Ka mu abikaasale, kes peeti ei söö (iseenesest on suur näitaja, et ma olen ta boršši ja neid pirukaid suurema vaevata sööma saanud) ja ka neile inimestele, kes muidu kipuvad hallitusjuustu peale nina krimpsutama. Õrna maitsega peet ja vänge hallitusjuust justkui tasakaalustavad maitsed ning tekib täiesti uus ja ootamatu maitseelamus!
Peedisinihallitusjuustu pirukad
500 g pärmi-lehttaigen
4-5 väiksemat-keskmist keedetud peeti
300 g sinihallitusjuustu
tüümiani
1 muna
Rulli taigen lahti. Selleks, et pirukad tuleksid sarnased ja sisu mahuks ilusti ära, võta appi kas pits või väiksem pokaal. Tee klaasi ülemise otsaga taignale õrnad ümmargused jäljed – iga jälje vahele peaks jääma 2-3 cm. Edasi lõika noaga ruudud nii, et klaasi jäljed jääksid iga ruudu keskele. Tõsta ruudud küpsetuspaberile ja seejärel suru klaasi jälg tugevamalt sisse, peaaegu paberini välja (see tagab selle, et ääred kerkivad, aga sisu mitte).
Lõika peedist õhukesed viilud ning igast viilust suru läbi sama klaas, millega taignale ringe tegid. Pane peedikettad taignale, peale hallitusjuust ning tüümianilehed. Katmata taigna osa määri klopitud munaga.
Pane pirukad 200 kraadisesse ahju ca 15 minutiks. Ja nii lihtne see ongi!
Enne söömist lase korralikult jahtuda, siis on pirukad eriti maitsvad!
Share Button
No Comments