Küpsised šokolaadi ja maapähklivõiga

Viimased aastad on kuidagi niimoodi lennates läinud, et ühtäkki saab nädalavahetuseti vanemate juures kokku 11 inimest. 4 aastat tagasi oli see number 6. Kokkamise (ja melu) mõttes on see areng olnud suurepärane, sest toidu ära söömise osas ei teki küsimustki. Mina saan rõõmsalt kokata ja retsepte katsetada kartmata kellegi suhkrukoomat. Heal juhul saavad kõik 2 küpsist. Kui sedagi.

Need küpsised meenutasid mulle maitselt pehmeid präänikuid – krõbe suhkrukiht katmas pehmet sisu. Tume 70% šokolaad sobis sinna peitu kui valatult. Aga kindlasti sobib sinna sama valatult piimašokolaad või miks mitte üldse pähkli-šokolaadikreem.

Küpsised šokolaadi ja maapähklivõiga

150 g suhkrut

100 g võid

170 g jahu

40 g kakaod

1 tl küpsetuspulbrit

120 g maapähklivõid

2 munakollast

Noaotsatäis soolahelbeid

Tuhksuhkrut

Tumedat šokolaadi

Vahusta või suhkruga heledaks vahuks. Lisa maapähklivõi ja seejärel vähehaaval munakollased. Eraldi sega kokku jahu kakao soolahelveste ja küpsetuspulbriga ning lisa võimassile. Sega võimalikult vähe. Vormi saadud taignast pallid, kuhu soovi korral peida sisse šokolaaditükid. Kata pallid tuhksuhkruga ja aseta ahjuplaadile ning suru kohe ka natuke lapikumaks.

Küpseta 180-kraadises ahjus ca 15 minutit.

Share Button