Röstitud lillkapsariis

Jaaa, ma tean, et lillkapsariis on ebakorrektne mõiste ja sisuliselt tegemist ju hekseldatud lillkapsaga. Aga mõtte annab hästi edasi sellegipoolest.

Selle “riisi” näol on tegemist suurepärase lisandiga misiganes liharoale!

 

Kaunistuseks igavesti moekas petersellioks 😉

 

Appi, ma olen vist katki. Teadupärast olen loomu poolest suur targutaja. Aga viimasel ajal targutan avalikult nii vähe, et ei tunne end isegi ära. Vahepeal, st iga nädal, küll on ahvatlus pagarisaatest pilkav-torisev postitus teha (ausalt, kui ma veel kord kuulen lauset “Eesti parimatest pagaritest parimad” ja vaatan taustaks vedelat keedutainast ning lapergusi vastlakukleid…). Või tuua teie ette FB gruppide parimad palad, a’la küsimused kas KEEVA vee biskviidi jaoks peab KEEVA vee maha jahutama. Või titegruppide parimad palad, mis on nii hirmutavad, et lastest hakkab kahju (ma ise küll nendes gruppides pole, aga millegipärast jõuavad need parimad palad ikkagi minuni). Või tordisoovijad, kes… ok, ma ei hakka sinna isegi laskuma, sest potentsiaalsete klientide üle ei tohi nalja teha.

Aga ei miskit. Tea, kas ma olen täiskasvanuks saamas.

Tegelikult mu telefon uputab õelatest screenshottidest, mida jagame sõbrannadega. Kui keegi teine peaks selle kunagi enda valdusesse saama, siis ma ilmselt peaks riiki vahetama.. Aga näete, blogis suudan end tagasi hoida. Leidsin vaid ühe teemakohase ja üldse mitte õela pildi.. 😀

 

Ok, abikaasa arust võib see ehk natuke õel olla..

 

 

Röstitud lillkapsariis

 

1 lillkapsas

3 küüslauguküünt

50 g võid

Peotäis peterselli

1/3 sidrunit

Soola-pipart

 

Kuumuta ahi 230 kraadini.

Purusta lillkapsas ja küüslauk blenderis ning pane need ahjuvormi. Maitsesta soola-pipraga ja pane siia-sinna võitükid. Tõsta sidrunitükk vormi. Küpseta ca 30 minutit, vahepeal 3-4 korda segades.

Pigista sidrunist mahl välja, lisa hakitud petersell ja sega läbi. Serveeri kohe.

Share Button
2 Comments