Juustumääre päikesekuivatatud tomatitega

Minu jaoks on suve sümboliks lisaks ilusale ilmale (ignoreerigem seda tänahommikust padukat) suveüritused. Jumaldan sumedate suveõhtute veetmist kusagil melus, olgu selleks siis kontsert, restoran, etendus, tänavafestival vms. Kui talvisel ajal kipun iga ürituse puhul arvutama mitu tundi uneaega ma enne tööpäeva algust veel kätte saan, siis suvel ei tekigi selliseid küsimusi. Kui on võimalus, siis lähen, ja küll hommikuvalguses uni niikuinii läheb ise ära.

 

Cheese spread with sundried tomatoes

Möödunud nädalavahetusel käisime me Toto Cutugno kontserdil (mõni meist on siin suur Itaalia lembelaulikute fänn)! Oeh… Küll see oli kaunis! Vanameister tegi ilma pausita ausalt 2,5 h imelist muusikat, laulis ära kõik oma hitid ja ilma küsimata lisalauludki. Meie tegime enne kontserti rabamatka, aga suur osa külastajatest veetis päikeselise päeva sealsamas toimuvatel Itaalia veini päevadel… Ütleme nii, et ma pole mitte kunagi näinud nii purjus kontserdirahvast 😀 Väga naljakas oli vaadata, kuidas kurjade nägudega tibid kantseldasid oma purupurjus ülikondades mehi. Ma vahepeal unustasin kontserdi äragi, kui jäin taas mõnd perekonnadraamat jälgima. Samas oli see kõik nii vahvalt meelelahutuslik, et kontserdielamust see absoluutselt ei rikkunud. Eks kõigil meist on vahel tulnud ette veini joomist päikese käes.. Ei? 😀 Kui keegi ainult suitsetamise väliüritustel ära keelaks ometi..

 

Cheese spread with sundried tomatoes

Eelseisval nädalavahetusel lähen ma esmakordselt Grillfestile. Vahel tunnen, et ma olen ainuke inimene, kes kuidagi ei jõua suvel Pärnusse. Sel aastal aga pakuti mulle võimalust teha suupisteid E-piima telgis ja sellisele ettevõtmisele ma end kaks korda kutsuda ei lase. Jälle saab ühendada toidu ja esinemise! Juhei!

Grillfestiks mõtlesin välja mõned retseptid E-piima juustudega ja neid ma seal siis laupäeval ka meisterdan. Nii et kui te olete Pärnusse tulemas, siis astuge ikka julgelt E-piima telgist läbi, räägime juttu ja sööme juustu 🙂

 

Cheese spread with sundried tomatoes

 

Juustumääre päikesekuivatatud tomatitega

 

200 g E-piim Vene juustu

100 g päikesekuivatatud tomateid

1 sl oliiviõli

1 sl seesamiseemne õli

Vajadusel – vett

 

8-10 viilu musta leiba

3 küüslauguküünt

50 g toasooja võid

 

Kaunistuseks – värske tüümian või basiilik

 

Purusta blenderis juust päikesekuivatatud tomatite ja õlidega. Vajadusel lisa ka natuke vett, et tekstuur tuleks kreemjam. Küüslauguleibade jaoks sega kokku või ja peeneks hakitud küüslauk. Määri leivaviilud küüslauguvõiga kokku ja lõika iga viil kuueks. Aseta ahjuplaadile ja grilli 200 °C kuumuses umbes 5 minutit. Määri kate leivakestele ja kaunista maitserohelisega.

Cheese spread with sundried tomatoes

Share Button
One Comment