Tsitrusemaitselised trühvlid

Enne kui ma räägin sellest, kuidas saada oivaliselt tsitrusemaitselised trühvlid, tundub täna hea mõttena egoistlikult iseend kiita. Eelmine nädal oli mul ikka parajalt hullumeelne.. ja seda ainult heas mõttes. Suutsin täita oma regulaarset graafikut, st töö, Kassiabi ja trennid.. ja lisaks teha kolm tellimustorti ning ühe beseerullikoolituse. Kui ma siis laupäeva õhtul 19ks koju jõudsin, langesin koheselt voodisse. Ausalt öeldes olin veendunud, et kustun ära ja kaks päeva keeldun voodist väljumast ja sõrmegi liigutamast. Aga kõik selle nädala toimetused andsid mulle nõnda palju positiivseid emotsioone ja jõudu, et isegi rampväsinuna silmad lihtsalt ei läinud kinni. Overexcited much. Lõppes kõik loomulikult mammut-pingelanguspeavaluga, aga selle nähtusega olen ma siin elus juba harjunud, sest igale suuremale pingutusele järgneb suurem pingelangus.

 

Lemon truffles

Loomulikult oli kõige huvitavam osa beseerullikoolitus! Olen beseesid kõriauguni teinud, aga koolitus on ikkagi teine asi ja ei tohi minna vana rasva pealt lihtsalt asja ära tegema. Nii et tegelikult sai sel nädalal pea iga päev planeeritud ka koolitust, mõeldud beseerullidele häid sisusid, kujundades retseptilehti ja lisaks said tehtud kaks harjutus-beseerulli, et retseptid üle kontrollida ja võimalikult täpselt kirja panna. Koolitatavad olid lapsed (ja paar lapsevanemat) 🙂 Ausalt ka ma ei kujuta ette, et keegi 12-aastasele mulle oleks kunagi besee tegemist õpetanud. Mina alustasin 12-aastasena alles oma muffinite karjääri. Tulemus on aga teie ees:

 

Beseerull

Aga trühvlid on tõeliseks maiuspalaks kõigile, kes hindavad tsitrusvilju ja šokolaadi (mulle, mulle, MULLE!). Väga omapärase tsitruselise maitsenüansi annab nendele timuti pipar. Ma isegi ei mäleta, kuidas ma ise selle piprani kunagi jõudsin, aga meil temaga on igal juhul juba pikemat aega armastav ja usaldav suhe.. 🙂 Iga roa suudab ta särama lüüa. Olen aastate jooksul nii mõnele teiselegi timuti pipra võlusid tutvustanud ja külmaks pole ta kedagi jätnud… 😉 Ostnud olen seda Umamist.

 

Tsitrusemaitselised trühvlid

Ca 15 tk

 

200 g tumedat šokolaadi

100 g vahukoort

0,5 sidruni koor

1 laimi koor

0,25 tl timuti pipart

 

Katmiseks – 200 g tumedat šokolaadi ja 50 g valget šokolaadi

 

Kalla vahukoor potti, lisa pipar ja tsitruseliste koored (võid koorida kartulikoorimisnoaga). Aja vahukoor keema, tõsta tulelt, kata kaanega ja jäta maitsestuma vähemalt paariks tunniks, aga veel parem, üleöö.

Tükelda šokolaad ja pane kaussi. Kuumuta vahukoor uuesti ja kalla see läbi sõela šokolaadile. Sega mass ühtlaseks. Lase kreemil jahtuda, kuni see hakkab paksenema (kui oled kärsitu, võid kasutada külmkapi abi). Siis pane šokolaad pritsikotti ja pritsi sellest soovitud suurusega pallikesed. Lase neil taas hanguda ja seejärel vormi käte abil pallid ühtlaselt ümmarguseks.

Sulata katteks mõeldud šokolaad (soovitatavalt tempereeri!), kasta pallikesi sulašokolaadi sisse ja aseta hanguma. Kaunista. Kui sa ei tempereeri šokolaadi, siis hangumiseks aseta trühvlid külmkappi ja pärast ka säilita neid külmkapis.

 

Šokolaadi sulatamisest ja tempereerimisest loe täpsemalt siit!

 

 

Trühvlid

Share Button