Kaneeli ganache’iga šokolaadiroosid

Keegi võiks mulle praegu hommikukohvi kõrvale teha just neid küpsiseid… palun?

Tegelikult tegin neid eelmisel nädalavahetusel ja praegu tõesõna ajas juba ainuüksi fotode “töötlemine” mul tohutu küpsise isu peale. Need lihtsalt on (olid 🙁 ) täpselt õiged küpsised – kestad muredad ja sees selline korralikult tummise šokolaadi maitsega ganache. Ainuke jama nende puhul oli see, et sellest retseptist saab valmis ainult 15 tk ja meid oli vanematekodus 6 inimest! Esiteks, see ju ei jagu! Teiseks, emal olid kõik küpsised loetud ja range kontroll peal, et keegi üle oma lubatud koguse ei sööks..

 

DSC06134

 

Kui te ei taha, et teie ganache sees oleks sellised tumedad tükikesed, nagu minu küpsistes, siis jumala eest – ärge kasutage Kalevi küpsetusšokolaadi. See šokolaad sobib siiski ainult küpsetamiseks. Ma olen seda juba kõigile sada korda kinnitanud nagu katkine makk.. aga siis aeg-ajalt ikka võtan selle va küpsetusšokolaadi ja püüan sellest glasuuri või ganache‘t teha ja siis kirun iseend. Ma justkui eksperimenteerin, et ehk seekord asi toimib. Kunagi ei toimi.

 

DSC06127

 

Allikas: W. Curley “Šokolaadi meistriklass” (loe: Olga lemmik raamat)

 

Kaneeli ganache‘iga šokolaadiroosid

15 tk

 

170 g nisujahu

10 g kakaopulbrit

160 g kuubikuteks lõigatud pehmet võid

65 g tuhksuhkrut

30 ml piima

 

Kaneeli-ganache

150 ml vahukoort

1/2 kaneelipulka

125 g hakitud tumedat šokolaadi

12 g toasooja võid

 

Rooside jaoks kuumuta ahi 180 kraadini. Sõelu jahu ja kakaopulber kaussi. Vahusta või eraldi kausis. Lisa tuhksuhkur võile ja vahusta heledaks vahuks. Klopi vähehaaval juurde piim ning sega õrnalt juurde kuivained. Tõsta tainas 1 cm suuruse tähekujulise otsakuga kotti. Pigista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 3,5 cm diameetriga ringid. Küpseta 20 minutit.

Ganache‘i jaoks pane vahukoor ja kaneelipulk potti ning aja keema. Tõsta pliidilt, pane kaas potile peale ja jäta 30 minutiks tõmbama. Pane šokolaad ja või kaussi. Aja vahukoor uuesti keema, kurna šokolaadile ja sega ühtlaseks massiks. Lase 1 tund jahtuda. Pane ganache 1 cm tähekujulise otsakuga pritsikotti ja lase pooltele küpsistele spiraalid. Kata ülejäänud küpsistega.

 

DSC06145

Share Button