Läätse-kõrvitsasupp

Ohhh, keegi võiks mulle praegu seda suppi keeta! Just seda mõnusalt tšillist ja tummist suppi. Just praegu, kui ma olen haigeks jäänud. Tähendab et.. haigustega on mul lood nii, et ma olen väga harva haige (sülitagem üle õla), aga kui olen, siis ikka täiega. Näiteks ei ole ma oma perearsti isegi näinud, kelle endale 3 aastat tagasi valisin, nüüd ongi parasjagu aeg.. Juba lapsepõlvest mäletan seda, et kui ma üldse jäin haigeks, siis see pidi olema bronhiit. Eriti hästi mäletan oma ainukest päikesepistet – päev enne Tantsupidu, st veetsin nädala lõõmava päikese käes tantsides ja harjutades ning just päev enne Tantsupidu veetsin öö peldikupotti kallistades ja ei saanudki esinema. Tõeline vedamine, eks?

 

DSC04100

 

Kusjuures on mul veel lisaks imeline oskus haiguseid edasi lükata, kui parasjagu pole sobilik aeg haigestumiseks. Ma lihtsalt mõtlen end terveks ja suudan nii nädal-paar olla enamvähem asjalik, aga kui lõpuks murdun, siis täiega. Nii juhtus ka seekord. Juba nädal aega veetsin õõõõige õõõõrnalt kehva enesetundega, sest mul on tööl enne puhkust kiired ajad ja laupäevaks oli kahe suure tordi tellimus (pildid panin eraldi tortide lehele). Kui ma siis need tordid laupäeva õhtul üle andsin, siis lõi lahti nohu, pea hakkas ringi käima ja palavik viskas kohe üle 38 kraadi. Seda kõike nii 1 tunni jooksul (emale: pole vaja nüüd mulle paanikas helistada, villased sokid on jalas, kõik kodus olevad ravimid on tarvitatud ja majast välja ei lähe). Tegelikult ma üldse ei virise ja päris tore on vahelduseks mitte midagi teha ja loota sinisilmselt, et abikaasa hakkab minu asemel asjalikuks. Sellega praegu head lood ei ole, sest kell on juba pea 1 ja ta ikka veel magab.. 😀 Kes mulle lõunaks siis ikkagi selle supi keedab?

 

DSC04102

 

Kusjuures see supp on täitsa vegan. Pole just otseselt minu eesmärgiks, aga olen väga suur kookospiima fänn!

 

Läätse-kõrvitsasupp

 

200 g läätseid

700 – 800 g kõrvitsat

1 suur sibul

4 küüslauguküünt

1 purk kookoskreemi

1 cm jupp ingverit

1 sl sidrunheina pastat

1 sl mahedat karripulbrit

Sool, tšillihelbed

1 laimi mahl

 

Pane läätsed keetma ja keeda neid ca 15 minutit. Seni haki sibul, küüslauk, kõrvits ja riivi ingver. Lisa sibul, kõrvits, küüslauk, kookoskreem, ingver, sidrunheina pasta ja karripulber supile. Maitsesta soola ja tšillipipraga. Vajadusel lisa vett, et kõik oleks ühtlaselt kaetud. Keeda kuni kõrvits on pehme. Tõsta supp tulelt ja püreesta saumikseriga, lisa laimimahl ja timmi maitse paika – lisa vajadusel soola või tšillihelbeid või natuke suhkrut (kui kõrvits ei olnud piisavalt magus).

 

DSC04096

Share Button